HEERHUGOWAARD - Centrumwaard wordt de komende jaren gemoderniseerd. Na een intensief participatietraject met bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, gemeente en andere betrokkenen zijn er mooie plannen gemaakt. Er wordt van Centrumwaard weer een levendig centrumgebied gemaakt met een dorpse uitstraling waar het fijn is om te wonen, te winkelen en elkaar te ontmoeten. Binnenkort starten de werkzaamheden van de herinrichting van de Middenweg. Het riool wordt vervangen.

Vervanging riool Middenweg

Het huidige rioolsysteem is aan vervanging toe. Nieuw in vergelijking met het oude systeem is dat er een gescheiden rioolsysteem wordt aangelegd. Dat betekent dat met deze nieuwe riolering regenwater en huisvuilwater gescheiden worden afgevoerd. Dit biedt de kans om gelijktijdig de openbare ruimte opnieuw in te richten en aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Deze werkzaamheden vinden plaats in opdracht van gemeente Dijk en Waard en worden uitgevoerd door Dura Vermeer. De werkzaamheden starten op dinsdag 19 september 2023. In april 2024 moet de rijbaan gereed zijn zodat deze door autoverkeer gebruikt kan worden. Vanaf mei 2024 kunnen de werkzaamheden aan de ondertunneling van het spoor starten. De fietspaden en trottoirs moeten uiterlijk september 2024 gereed zijn.

Officieel startsein

Wethouders Annette Groot en John Does geven op vrijdag 22 september samen met Jeroen Rood (voorzitter van de Winkeliersvereniging) het officiële startsein voor de werkzaamheden. Op de bouwplaats verrichten zij een speciale handeling en daarna is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken in Party & Uitgaanscentrum Marlène. U bent van harte welkom.

Programma, vrijdag 22 september

14.00 uur Inwoners en pers verzamelen bij locatie werkzaamheden (Middenweg 19).
Welkom en starthandeling door Wethouders Does en Groot en Jeroen Rood
(voorzitter winkeliersvereniging).

14.15 uur Gezelschap loopt richting Party & Uitgaanscentrum Marlène.

Openingswoord door wethouders in aanwezigheid van Jeroen Rood.
Napraten onder het genot van een kop koffie, thee en wat lekkers.

15.00 uur Einde

Meer informatie

Op onze pagina Centrumwaard herinrichting leest u meer informatie over de herinrichting van Centrumwaard. Ook kunt u de Dijk en Waard BouwApp volgen voor het laatste nieuws.