DIJK EN WAARD - In de kerstvakantie worden weesfietsen en fietswrakken bij het NS-station, Middenwaard, Centrumwaard, Broekerveiling en de bushaltes opgeruimd. Op deze manier zorgt de gemeente ervoor dat het station, bushaltes en de stallingen nabij de winkelgebieden netjes en voor iedereen toegankelijk blijven.


Op het station mogen fietsen niet langer dan 14 dagen achtereen blijven staan. Daarom worden regelmatig opruimacties georganiseerd. Ook fout geparkeerde (brom)fietsen worden dan weggehaald.

Eerst labelen, dan opruimen
Fietsen die langer dan 14 dagen onafgebroken op dezelfde plek geparkeerd staan worden eerst gelabeld. De eigenaar heeft dan nog twee dagen de tijd om de fiets zelf mee te nemen. Als dat niet is gebeurd, dan wordt de fiets door de gemeente verwijderd en naar een fietsendepot gebracht. Daar worden de fietsen 13 weken opgeslagen. Alleen op het moment dat de fietsen een dusdanig lage waarde hebben (bij onder andere kapotte wielen, remmen of geen zadel), wordt een termijn van twee weken aangehouden. Meer informatie is te vinden op dijkenwaard.nl > parkeren-en-verkeer > fietsenopruimactie.