De stichting luidt de noodklok. Het aantal aanvragen voor acuut medische steun aan ernstig zieke of gewonde minima huisdieren stijgt fors. Dit jaar zien wij een verhoging van 40%. Om minima huisdieren te kunnen blijven steunen vragen wij uw hulp.
De huidige crises maakt het steeds moeilijker voor mensen om rond te komen. Het levensonderhoud wordt met de dag duurder. Voor 2023 zal het vooruitzicht niet veel beter zijn.Geen geld voor acute zorg
Voor acute medische behandelingen van huisdieren van eigenaren, die in ernstige minimum situatie verkeren, is het niet meer mogelijk om nog een bedragje apart te zetten voor onverwachte acute behandeling van hun huisdier. Het hebben van een huisdier betekent veel voor de eigenaren en is vaak het enige dat ze hebben. Ze staan met de handen in het haar. ‘Dan maar afstaan of laten inslapen is voor hen geen optie’.
Voor een huisdier maakt het niet uit wie of wat je bent, het biedt onvoorwaardelijk genegenheid en blijft je trouw. Een dier draagt bij aan minder eenzaam zijn. Ook voor kinderen in minima gezinnen is het kunnen verzorgen van een huisdier belangrijk. Het geeft ze eigenwaarde en maakt ze weerbaarder.

Samen helpen, samen sterk
Na ontvangst van een steunaanvraag wordt door de stichting met de dierenarts de ernst van de situatie en het behandeltarief van het zieke huisdier besproken. De stichting doet -binnen haar mogelijkheden- een betaling of bijdrage rechtstreeks aan de kliniek zodat de behandeling snel kan worden ingezet. Natuurlijk wordt ook direct gesproken over verkrijging van een korting.

2023
Voor 2023 verwachten wij dat het aantal aanvragen voor acute medische steun voor minima huisdieren verder zal stijgen. Laten we de dieren niet het kind van de rekening worden. De stichting heeft berekend dat er rond de 600.000 honden en katten zijn in huishoudens die leven op sociaal laag tot zeer laag minimum niveau. Steeds vaker kloppen bij de stichting ook AOW’ers aan die het amper redden, alsook ZZP‘ers die door de corona- of energiecrisis zwaar financieel zijn geraakt.

Wij doen ons werk landelijke én onbezoldigd. De stichting is 24/7 via het noodnummer bereikbaar voor dierenartsen voor acute steun. Huisdier eigenaren kunnen -onder voorwaarden- digitaal via de website een aanvraag doen bij de stichting.

Hoe u kunt helpen? Doneer en red een dier. Geef met uw hart.
Wij kunnen alleen ernstig zieke dieren helpen als onze fondsen daarvoor toereikend zijn. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere donaties, kleine fondsen of bedrijven. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid of gelden van goede doelen loterijen. De stichting is een ANBI en een CBF Erkend goed doel.

Lees meer over ons werk op onze website www.huisdierenwelzijn.nl