NEDERLAND - Zondag 18 september 2022 vindt de Beregoeie Run plaats, de allereerste Wildlife Run van Nederland. De Beregoeie Run is een hardloopevenement met een parcours dóór Ouwehands Dierenpark Rhenen en over de Grebbeberg om geld in te zamelen voor Stichting Bears in Mind. De stichting die beren in nood helpt en ervoor zorgt dat ze wereldwijd beschermd worden en weer gewoon beer kunnen zijn. De inschrijving is geopend: www.beregoeierun.nl.

De Beregoeie Run
Stichting Bears in Mind organiseert in samenwerking met Ouwehands Dierenpark een hardloopevenement met een parcours door Ouwehands Dierenpark en over de Grebbeberg. Een unieke ervaring in de lijn van de zogenaamde Urban Runs, maar dan door de dierentuin. Het parcours start in de dierentuin, langs het bekende Berenbos en wordt voortgezet over de Grebbeberg, waar de vindingrijkheid op de proef wordt gesteld door het uitvoeren van kleine belevenissen en proeven tijdens de run. Zo kom je meer te weten over beren, beren in nood en beren en hun leefomstandigheden. Een echte belevingsrun met afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. Voor kinderen is er de KidsRun met een afstand van 1 kilometer.

“Daar wil je toch bij zijn! Hoe spectaculair en bijzonder is het om tijdens het rennen wildlife te spotten, meer erover te weten te komen en tegelijkertijd te steunen; een unieke ervaring!” aldus Ingrid Vermeulen, directrice Stichting Bears in Mind.

Stichting Bears in Mind
Bears in Mind is dé stichting voor beren in Nederland. Door het inzetten van kennis, expertise en financiële middelen beschermt de stichting wilde beren en hun leefgebied en ontfermt zich over het lot van beren in nood in gevangenschap. Bears in Mind is initiatiefnemer van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Een semi-natuurlijk opvangcentrum voor mishandelde en getraumatiseerde beren. Zoals Kiriusha, die na jarenlang als circusbeer te hebben gewerkt afgelopen april werd bevrijd uit Oekraïne en nu haar oude dag mag doorbrengen in het Berenbos, een twee hectare groot bos met een waterval rotsen en een vijver.