OUDKARSPEL - Nh1816 Verzekeringen is volgens ruim 500 financieel adviseurs de beste schadeverzekeraar van Nederland. Dat blijkt uit de AM verzekeringsmonitor 2020, een onderzoek van Ipsos en AM: het platform voor de professional werkzaam in de financiële dienstverlening.

Beste schadeverzekeraar van Nederland
72% van de financieel adviseurs uit Nederland, gaf aan dat Nh1816 de beste verzekeraar in Nederland is, gevolgd door onder meer Turien&Co (40%) en De Goudse (36%). Bovendien scoort Nh1816 het hoogst op tevredenheid met een rapportcijfer van 8,6. Op een behoorlijke afstand volgen onder meer De Goudse (7,9) en Turien&Co (7,9). Op de vraag wie de belangrijkste verzekeraars zijn waar financieel adviseurs mee hebben samengewerkt in de afgelopen twaalf maanden, staat Nh1816 in de top vijf op de vijfde plaats. Hiermee staan zij naast respectievelijk Nationale Nederlanden, Allianz, Reaal en Aegon.

Dankbaar voor de hoge waardering
“In wielertermen gesproken, zien we één koploper (Nh1816), een groepje achtervolgers en een peloton dat dicht bij elkaar zit”, schrijft AM op haar website. “Ik had het zelf niet mooier kunnen verwoorden”, zegt Cas Verhage, commercieel directeur van Nh1816 Verzekeringen. “We bedanken alle financieel adviseurs die Nh1816 zo positief hebben beoordeeld. We zijn trots op dit resultaat! Het is een mooie bevestiging van onze bewuste keuze voor 100% samenwerking met financieel adviseurs. Waarom wij daarvoor kiezen? Omdat zij het beste, persoonlijke advies geven aan klanten, bij hun om de hoek.”

Nh1816 wil sterke positie behouden
“De coronacrisis is nog niet voorbij, maar toch kijk ik positief uit naar 2021”, stelt Verhage. “Ook Nh1816 wordt geraakt door de crisis, maar in kleine mate; de continuïteit van de onderneming loopt geen gevaar. De positieve resultaten uit de AM verzekeringsmonitor geven ons een boost om op dezelfde weg door te gaan. Wij richten ons op het verder professionaliseren van de organisatie, waarbij we onderzoeken hoe we de samenwerking met financieel adviseurs verder kunnen versterken. Want de waardering is wederzijds. Dankzij de lokale adviseur kunnen wij blijven doen waar we goed in zijn: als specialist in particuliere schadeverzekeringen zekerheid bieden voor onze verzekerden.”

Over de AM verzekeringsmonitor 2020
Om te weten wat er speelt binnen de verzekeringswereld hebben AM en Ipsos de handen ineen geslagen. Medio 2020 hebben zij gezamenlijk een grootschalig onderzoek gehouden onder intermediairs, verzekeraars en andere spelers in de sector. In juni en juli hebben ruim 500 insiders uit de branche meegewerkt aan de AM verzekeringsmonitor 2020. Zij gaven antwoord op vragen als wie zij de belangrijkste en beste verzekeraar vinden, maar ook welke uitdagingen zij in de komende vijf jaar verwachten. Dit onderzoek is waardevol voor zowel financieel adviseurs als verzekeraars