HEERHUGOWAARD - Vandaag ging de Albert Heijn in winkelcentrum Middenwaard weer open. De supermarkt is flink verbouwd en biedt een uitgebreid assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, brood, maaltijden, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Ook is er een sushibar waar verse sushi ter plekke wordt bereid. Dankzij de twintig zelfscankassa's kunnen klanten voortaan nog sneller afrekenen.

Albert Heijn Middenwaard heeft vlak voor de verbouwing de overgebleven voorraad verse producten en diepvries aan Voedselbank Langedijk geschonken. Het ging om tientallen kratten. "Weggooien is natuurlijk zonde", zegt supermarktmanager Jan Velthuis. "We hebben een goede samenwerking met de voedselbank. Het is daarom fijn dat we dit goede doel zo extra kunnen ondersteunen."

Eerste reacties

Naar schatting waren er in het eerste uur al ruim 500 bezoekers. Klanten reageerden meteen positief op al het nieuwe in de winkel. Vooral voor het versplein met de sushibar hebben zij veel waardering. "Maar ook zijn klanten gewoon blij dat we weer open zijn en dat de bekende gezellige sfeer is gebleven. We krijgen veel complimenten en dat is erg leuk om te horen", aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn aan Middenwaard 2 in Heerhugowaard is elke dag open van 8:00 tot 22:00 uur. De winkel beschikt over ruime parkeergelegenheid. Bij besteding van ten minste 20 euro parkeren klanten het eerste uur gratis.