HEERHUGOWAARD - Een coole cursus volgen op je eigen basisschool? Dat is niet alleen heel handig maar ook súper leuk! Op verschillende basisscholen in Heerhugowaard en Langedijk organiseert Cool kunst en cultuur daarom diverse naschoolse activiteiten op het gebied van muziek, theater en musical, fotografie of film. De eerste cursussen gaan na de herfstvakantie van start!

Coole cursussen

Tijdens de naschoolse cursus maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met kunst en cultuur. De docenten van Cool komen naar de basisschool toe en brengen een divers aanbod met zich mee. Zo zijn er diverse muzikale activiteiten zoals gitaar en keyboard en van ukelele tot wereldpercussie. Ook kunnen de kinderen kennismaken met alle aspecten van toneelspelen en spelen in een musical. Ze kunnen zingen, acteren en dansen! Liever aan de slag met de camera? Er zijn zowel fotografie- als filmcursussen, zoals Stopmotion en Flipbook, waarbij de kinderen regisseur worden van hun eigen film. Er is voor iedere leeftijdscategorie een cursus beschikbaar.

“Het prettige van de naschoolse activiteiten is dat de kinderen in een vertrouwde omgeving en met hun eigen klasgenootjes kennis kunnen maken met de verschillende disciplines van kunst en cultuur. Zo kunnen ze ervaren wat zij écht leuk vinden en hun eigen talent ontdekken”, vertelt Sanne Smienk (coördinator Cool voor School).

Jouw basisschool
In overleg met de basisschool is al besproken welke cursussen er worden aangeboden. Ben je benieuwd naar de cursussen op jouw school? Neem dan snel een kijkje op www.coolkunstencultuur.nl en selecteer jouw basisschool in het locatie-menu.

Inschrijven
Kijk voor meer informatie over tarieven, inschrijven en kortingsmogelijkheden met de Huygenpas op www.coolkunstencultuur.nl/educatie of neem contact op met Bianca Laan via bianca@coolkunstencultuur.nl.