HEERHUGOWAARD - In de herfstvakantie zijn er weer PrutsHubDagen in de bibliotheek! Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Omdat niet iedereen in staat is om naar Heerhugowaard te komen, komen de PrutsHubDagen naar jou toe! Kom jij ook lekker prutsen in de herfstvakantie?

Leuke uitdaging voor kinderen
Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar deze PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de herfstvakantie kun je op vier middagen in verschillende vestigingen prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week?

Wat, wanneer en waar?
Maandag 17 oktober is de monsterworkshop in de bieb in Heerhugowaard. Je maakt je eigen monster en gaat aan de slag met ledlampjes en een elektronisch circuit. Dinsdag 18 oktober kun je in de bibliotheek in Bergen prutsen met robots. Je kunt deze middag allerlei robots en apps uitproberen. Donderdag 20 oktober in Castricum proberen we te programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit onder het mom "Programmeer je ouders". En op vrijdag 21 oktober gaan we aan de slag met 3D ontwerpen in de bibliotheek in Alkmaar De Mare.

Voor meer informatie over de workshops kijk je op www.bknw.nl/agenda.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden. Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het tijdstip van de activiteiten is van 14.00 tot 15.30 uur.