HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 18 en zondag 19 september vindt de Atelier- en Kunstroute plaats. Café De Pomp is samen met Poldermuseum Het Oude Gemaal een van de te bezoeken locaties in de route. Het museum is op beide dagen vrij toegankelijk.


Bezoekers kunnen tijdens deze dagen werk bewonderen van een viertal kunstenaars te weten Kaj ter Borgh, Annelies Deutekom, Corine van den Brink en Emerens Hoogland. Laat u verrassen door een brede diversiteit in onderwerp, stijl en uitvoering.

Bekijk ook de expositie Ode aan het Landschap. Een aantal kunstenaars die zijn verbonden aan de Kunstkerk, geven hun kijk op het gevarieerde landschap van Noord-Holland. Er worden werken geëxposeerd van o.a. Jan Hollenberg, Freya May, Wim Hooymans.

In het museum kunnen bezoekers ontdekken hoe Heerhugowaard is ontstaan. Wanneer is het meer De Waard eigenlijk drooggemalen? En hoe ging het erna?
In een prachtige film kunnen bezoekers meer te weten komen van die historie. En hoe ziet Heerhugowaard er nu uit? Vlieg mee met een drone en bekijk in prachtige beelden Heerhugowaard en wijde omgeving. Ervaren rondleiders zijn op beide dagen aanwezig. Zij geven deskundige uitleg en horen graag uw verhaal van Heerhugowaard.

Om het bezoek compleet te maken kunt u op het terras van Café De Pomp onder het genot van een drankje heerlijk genieten van het weidse Noordhollandse uitzicht.

Het museum en de expositie zijn op beide dagen te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur; Café De Pomp is geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het museum op de website: www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl.