ALKMAAR - Goed nieuws! De bibliotheken mogen vanaf donderdag 20 mei weer open. We zijn blij je weer te mogen ontvangen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken.


Bezoek aan de bibliotheek

Gelukkig is het weer mogelijk om de bibliotheek te bezoeken voor het uitzoeken, lenen en inleveren van materialen. Vanaf 20 mei kan er vier weken lang boetevrij worden ingeleverd. Het volgen van activiteiten en het gebruikmaken van de leestafel, werk- en studieplekken in onze vestigingen is helaas nog niet mogelijk. We hopen deze diensten binnenkort weer te kunnen aanbieden.


Activiteiten gaan online door
De online activiteiten blijven doorgaan. We hopen binnenkort ook weer met de activiteiten in de vestigingen te mogen starten. Houd hiervoor de agenda op de website in de gaten.

Maatregelen
Een bezoek aan de bibliotheek is nog steeds aan maatregelen gebonden. We hanteren voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers, de maatregelen zoals die geadviseerd zijn door het RIVM. Eén van deze maatregelen is een gezondheidscheck aan de deur. Je kunt de huidige maatregelen bekijken op www.bknw.nl/corona.


Openingstijden

Alle vestigingen zijn open, sommige vestigingen gaan iets later open en sluiten eerder dan je gewend bent. Kijk daarom naar het actuele overzicht van de openingstijden per vestiging.


Actuele ontwikkelingen
De situatie kan zich van week tot week ontwikkelen. We houden updates t.a.v. coronamaatregelen in de gaten en passen onze dienstverlening daar op aan. Check ook zelf de website van Bibliotheek Kennemerwaard voor de laatste informatie en ter voorbereiding van je bezoek: www.bknw.nl/corona. We zien je graag weer in één van onze vestigingen.