ALKMAAR / HEERHUGOWAARD - Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte via de computer? Zit je met vragen en zou je graag willen dat een expert meekijkt voor je op de verzendknop drukt? Of ben je net voor jezelf begonnen en kun je wel wat hulp gebruiken? In april kun je in de bibliotheken in Alkmaar en Heerhugowaard terecht voor ondersteuning. In Alkmaar wordt de hulp bij de aangifte 2021 verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland en in Heerhugowaard staan diezelfde studenten klaar en is ook MET Welzijn Heerhugowaard aanwezig.

De hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Bezoekers van deze speciale belastingspreekuren doen zelf hun aangifte. Heb je vragen of twijfel je aan de juiste aanpak, dan is er ondersteuning aanwezig die jou met raad en daad bijstaat. Dit alles gebeurt op een computer van de bibliotheek in een ruimte in de bibliotheek.

Studenten Hogeschool Inholland

In Alkmaar wordt de ondersteuning verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland onder het motto De regio als klaslokaal. De studenten zijn in de laatste fase van hun opleiding Accountancy of Finance & Control, en worden bijgestaan door hun opleiders. De studenten doen de nodige ervaring op en verdienen met hun inzet ook studiepunten.

Alkmaar
De studenten helpen je graag met je belastingaangifte in de bibliotheek in Alkmaar centrum op donderdag 14, woensdag 20 en donderdag 28 april van 09.30 tot 17.00 uur. En op donderdag 21 april van 13.00 tot 20.00 uur.

Alkmaar De Mare

In de bibliotheek in De Mare helpen de studenten op dinsdag 12 april van 13.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 22 en 29 april van 09.30 tot 17.00 uur.

Heerhugowaard

De studenten van Hogeschool Inholland staan samen met MET Welzijn Heerhugowaard klaar op maandag 11, dinsdag 19, maandag 25 en dinsdag 26 april van 09.30 tot 17.00 uur om te helpen met de belastingaangifte. En ook op woensdag 13 april van 13.00 tot 20.00 uur.

Wat heb je nodig?
De hulp is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem je administratie en een werkende DigiD inlog mee.