LANGEDIJK - Het thema van de Boekenweek (16 t/m 24 maart) is Bij ons in de familie. Familie is een thema dat raakt aan de basis van ieders bestaan. Want iedereen maakt deel uit van een familie, welke vorm of samenstelling die ook heeft. Iedereen draagt de sporen van het familieleven met zich mee; van mooie en zelfs schitterende, maar ook nare herinneringen. Een rijke voedingsbodem voor de literatuur. Niemand weet immers wat zich afspeelt achter gesloten deuren. Geschiedenissen en geheimen, tradities en tragedies, ze verbinden én verscheuren gezinnen. Alles is familie. Al is familie soms niet alles. Immers: 'Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.' Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat aansluit bij het thema van deze Boekenweek.


Schrijfworkshop: Met een knipoog naar mijn familie

Een luchtige schrijfworkshop waarbij je wordt aangezet om vanuit bijzondere invalshoeken naar je familie te kijken en daarover te schrijven. Op deze wijze wordt een start van jouw familieverhaal gemaakt dat eventueel kan dienen als groeidocument. Een vrolijke bijeenkomst met ontspannende inspanning en de mogelijkheid korte familieverhalen te delen. Elke deelnemer ontvangt een fraai schrift en een pen. De schrijfworkshop is op dinsdag 19 maart in Bibliotheek Langedijk en op woensdag 20 maart in Bibliotheek Heerhugowaard. Op beide dagen van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname kost € 2,50.

Leeskring: Nagenieten met De zeven zussen


Heb je ook zo genoten van de serie De zeven zussen van Lucinda Riley? Je bent niet de enige. Het waanzinnige succes van de serie geeft aanleiding tot napraten en nagenieten. Dat kan op donderdagochtend 21 maart bij de leeskring onder leiding van een medewerker van de bibliotheek die de serie ook heeft verslonden. Welk deel was het mooiste? Kwamen jouw theorieën uit? Wie is jouw favoriete personage? Deel je enthousiasme met andere fans!
In Bibliotheek Langedijk op donderdag 21 maart van 10.00 tot 11.30 uur. Toegang € 2,50.

Lezing: De kracht van herinnering door Sonja van Tartwijk

Het thema van de Boekenweek leent zich bij uitstek om aan de slag te gaan met herinneringen. Sonja van Tartwijk, fotografe, gaat deze presentatie in op het geheugen, over beelden, foto's maar ook de familieverhalen. Zij maakte een prachtig boek, waarin zij aan de hand van portretten en een enkele uitgesproken zin, waardevolle herinneringen oproept. Tijdens de presentatie ga je ook zelf aan de slag. Neem een familiefoto mee! De presentatie vindt plaat in Bibliotheek Langedijk op donderdag 21 maart van 19.30 tot 20.30 uur. Toegang is gratis, maar graag van tevoren aanmelden.

Nog geen lid van de bibliotheek?

Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Naast de uitgebreide collectie in de bibliotheek heb je dan ook online toegang tot e-books, luisterboeken, tijdschriften en online cursussen.
Reserveren van titels is binnen bibliotheek Kennemerwaard helemaal gratis. Schrijf je online in en geniet over 10 minuten al van een goed e-book of luisterboek! Kijk voor meer informatie op bknw.nl/basisabonnement.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om aan de activiteiten deel te nemen? Reserveren voor Boekenweekactiviteiten kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Meer informatie over activiteiten vind je ook in de agenda.