NOORD-SCHARWOUDE - Boeren & Buren is een nieuwe manier van boodschappen doen, waarbij de consument direct van boeren uit de regio koopt. Zo krijgt de consument vers, lokaal en duurzaam voedsel, en de producent een eerlijke prijs voor zijn producten.


In Frankrijk, waar het netwerk in 2011 van start ging, is het een groot succes: inmiddels zijn er 1500 Buurderijen in Europa waaronder binnenkort ook één in Noord-Scharwoude. Boeren & Buren werd opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen.

Buren worden lid op het online platform Boeren & Buren zonder abonnement of vast pakket. Je kiest de Buurderij en plaatst direct je bestelling bij de producenten die aan onze Buurderij leveren. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis. Minder voedselkilometers en geen voedselverspilling dus!

Zo zorgt het systeem voor transparantie, hernieuwde banden en gezelligheid. Op elke Buurderij vind je een lokaal aanbod van groenten, seizoensfruit, ambachtelijk brood, zuivelproducten, vleeswaren en artisanale bereidingen.

De Buurderij wordt lokaal georganiseerd door een verantwoordelijke. In Noord-Scharwoude is dat Antoinet de Jong. “Als je houdt van lekker en gezond eten, contact met mensen en je wilt meewerken aan een nieuwe manier van consumeren, dan is Boeren & Buren echt iets voor jou!

Woensdagmiddag 8 november is de feestelijke opening van de Buurderij aan de Kokkel 18a (Pilates Studio To Flow) in Noord-Scharwoude. Tijdens de feestelijke opening komt Burgermeester Maarten Poorter, van Dijk en Waard de Buurderij om 16.00 uur officieel openen. Ontmoet je Buren en één van onze producenten Luka Duimel van Lukies Ginger Beer, geproduceerd in Warmenhuizen. Kom genieten van deze heerlijke drank (non-alcohol) en haal gelijk je eerste bestelling op.

Alle informatie vind je op www.boerenenburen.nl en wordt lid van jou Buurderij.