SINT PANCRAS - In aanloop naar de kerstdagen gaan ledenmelkveehouders van FrieslandCampina op bezoek bij zo’n 300 verzorgingstehuizen in heel Nederland. Samen trakteren ze ruim 35.000 bewoners en hun verzorgers op warme Chocomel met slagroom. Het is dit jaar de vijfde keer op rij dat de Chocomel-actie door een enthousiaste groep melkveehouders wordt georganiseerd.


“Het is mooi om de bewoners van woonzorg de Molenhoeve aan de Bovenweg in Sint Pancras en hun verzorgers juist nu extra aandacht te geven; de koude wintermaanden zijn voor de bewoners al zo lang”, aldus melkveehouder Hans Al. Hij deelde vorige jaar al Chocomel uit in het verzorgingstehuis de Molenhoeve. Vandaag gaan er ledenmelkveehouders in heel Nederland op pad, van Noord-Friesland tot aan Zuid-Limburg.

Winterse verwennerij
“Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee”, vertelt Hans. “Mijn vrouw Monique werkt hier in de zorg en dan is het extra speciaal om dit voor haar en de bewoners te mogen doen. Vorig jaar was er corona wat de contacten wat verminderden. Nu was het te koud voor de bewoners om naar buiten te komen voor de foto, maar dat mocht de chocomelk van Campina er niet minder door smaken. Als ik zie hoe de mensen zitten te genieten, doe ik volgend jaar zeker weer mee!”. Ook het verzorgingstehuis reageert enthousiast. “Het is echt een geluksmomentje dat je biedt. De bewoners waarderen het gebaar enorm en ze vinden de Chocomel met slagroom heel lekker. Het is weer eens iets anders dan de koffie en thee die ze elke dag drinken”, aldus Hans, en een van de begeleidsters.