ALKMAAR - Stichting De Waaier kondigt vandaag een grootse verandering aan. Sinds 2003 staat De Waaier bekend in de regio als de verbindende factor tussen maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers. Al 19 jaar doet De Waaier goed. Met trots maken zij bekend dat Stichting De Waaier per direct doorgaat als Stichting Doesgoed!


De naam is feestelijk gelanceerd met een livestream van het Doesgoed-festival in het AZ Stadion. Met toespraken van onder anderen burgemeester Anja Schouten en voorzitter van het bestuur Frits Westerkamp is niet alleen de naam aangekondigd maar ook de start van de Doesgoed-campagne.

Ralph de Kleijn, hoofd vriendjespolitiek Doesgoed: “De kracht van de nieuwe naam is dat direct duidelijk is wat wij als stichting doen. En daarmee doen we gelijk een beroep op de lokale ondernemers om goed te doen”.

Doesgoed campagne
In samenwerking met Filmmacht, Opsteker media en Raadhuis creatief bureau is er een campagne opgezet om Doesgoed in beeld te brengen. Met een nieuwe huisstijl en een fantastische en inspirerende campagnefilm gaat Doesgoed nog meer betrokken ondernemers aan maatschappelijke organisaties verbinden. Op dit moment zijn er bijna 200 ondernemers aangesloten en de stichting wil dat eind 2022 de teller op 250 staat.

Bart Verbiest, creatief directeur Raadhuis: “Doesgoed is inspiratie. Van stichting naar beweging, van leden naar community, van makelaar naar visie. Doesgoed is sympathiek, hoeft niet veel moeite te kosten. Juist daarom zouden ondernemers het wel even moeten doen. Wij zijn er trots op om aan die boodschap mee te werken.”

Pannenkoek!
Met een jaar lang Doesgoed zijn de ambities van de stichting groot. Zo is er, op de 15e editie van de Nationale Pannenkoekdag, het doel om maar liefst 5.000 pannenkoeken te bakken! Op 20 mei is de Doesgoed in Actiedag waar meer dan 100 ondernemers hun handen uit de zakken steken om klusjes aan te pakken. En – last but not least – is de Beursvloer weer helemaal terug van weggeweest! Hét evenement dat Koningin Maxima in 2014 opende belooft weer een groot succes te worden.

Toer du Bokaal
Het team van Doesgoed gaat maandag 24 en dinsdag 25 januari op pad om persoonlijk alle aangesloten ondernemers een prachtige Doesgoed-bokaal te overhandigen. Deze partners en vrienden van de stichting ontvangen deze bokaal als pronkstuk om te laten zien dat zij belangeloos goed doen!