NOORD-HOLLAND - Geef uw bedrijf een plek in de spotlight tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen van 20 tot en met 25 maart 2023! Bied net als veel andere bedrijven een unieke kans om een kijkje te nemen in uw bedrijf. Tijdens deze week openen bedrijven in heel Noord-Holland Noord een of meerdere dagdelen hun deuren voor werkzoekenden, omwonenden en scholieren. Maar ook om de werkplek te laten zien aan familie en vrienden. U kunt uw bedrijf nu aanmelden op www.kbbbd.nl.


Tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen Noord-Holland Noord (KBBBD) kunnen inwoners kennismaken met bedrijven bij hen in de buurt. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Scholieren en studenten zien wat er hier in de regio allemaal gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. En ondernemers kunnen familie, vrienden of buren vol trots hun bedrijf laten zien. Tijdens de vorige editie in 2022 openden 144 ondernemingen hun deuren. Gezamenlijk ontvingen zij zo’n 3.500 bezoekers.

Bezoekerscampagne van start
Om zoveel mogelijk bezoekers te genereren voor de bedrijven die meedoen aan de KBBBD heeft de organisatie veel aandacht voor de communicatie. Ieder bedrijf ontvangt na aanmelding een toolkit met daarin diverse middelen om aandacht te geven aan deelname. En in februari start een grote bezoekerscampagne om de KBBBD bekend te maken onder alle inwoners van Noord-Holland Noord.

Enthousiaste deelnemer
Jongejans Luchttechniek in Den Helder heeft in 2022 meegedaan. Thom Goedhart vertelt: “Wij vonden meedoen aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen een ideale kans om geïnteresseerden te laten zien hoe wij als wereldwijd marktleider van afzuiginstallaties te werk gaan. Vooraf wisten wij nog niet goed wat wij precies konden verwachten qua opkomst, maar uiteindelijk was het een zeer geslaagde dag met veel geïnteresseerden! De opkomst was divers: van familie en vrienden van medewerkers, tot werkzoekenden, studenten en bezoekers die ‘spontaan even kwamen aanwaaien’. Naast dat wij iedereen een kijkje in ons bedrijf en onze installaties wilden geven, hebben wij ook meegedaan om nieuwe medewerkers te werven voor onze openstaande vacatures voor monteurs, projectleiders en werkvoorbereiders. Meerdere bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om na de rondleiding een sollicitatiegesprek te voeren, wat een groot voordeel is van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Dit jaar doen wij zeker weten weer mee: op vrijdag 24 maart zijn wij open voor bezoekers.”

Bedrijven: meld u nu aan!
Aanmelden gaat via de website www.kbbbd.nl. Bedrijven kunnen zich met hun eigen profiel en programma registreren. Een bedrijf bepaalt zelf welke dag of dagen bezoekers welkom zijn. Dat kan een uurtje zijn, maar ook een vrije inloop gedurende de hele week. Begin februari start de bezoekerscampagne en kunnen bezoekers zich inschrijven via dezelfde site voor een bezoek aan een of meerdere bedrijven.

De KBBBD is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, RPAnhn en Ontwikkelingsbedrijf NHN.