HEERHUGOWAARD - Sinds een week is Jerry's Kaaspaleis in de Heerhugowaardse wijk De Draai officieel geopend. Hiermee komt een droom uit voor Jerry en Lea Habets. De Heerhugowaarders werkten ruim twintig jaar voor een franchise-onderneming, maar staan nu, dicht bij huis, op eigen benen.


Daags daarvoor is de officiële opening geweest en het echtpaar is nog zichtbaar aan het nagenieten van alle belangstelling. "Ondanks de vakantietijd en de warmte was het hier gisteravond volle bak", aldus Lea. "We hadden wel verwacht dat familie, vrienden en bekenden even langs kwamen, maar eigenlijk was het de hele avond, van 17.00 uur tot 21.00 uur, volle bak. Het was zeer gezellig en geslaagd en dat heeft ons zeer goed gedaan".

Met een ruime ervaring in de kaasbranche is het echtpaar dolgelukkig eindelijk aan de slag te kunnen. "We zijn er natuurlijk al maanden mee bezig, en als je dan eerst de bouwtekeningen ziet, vervolgens de sleutels van een leeg pand krijgt en dan eindelijk het totaalplaatje voor ogen krijgt dan maakt ons dat trots", aldus Jerry. "Nadat we zijn gestopt bij de franchise-onderneming in Alkmaar, waar we altijd met veel plezier gewerkt hebben, hebben we eerst even vakantie gehouden, maar vervolgens jeukten onze handen om hier aan de slag te gaan en nu is het dan eindelijk zover".

Trots

Die trots is terecht want de winkel ziet er kleurrijk en sfeervol uit en straalt de nodige warmte uit. Naast het grote assortiment aan kazen heeft Jerry's Kaaspaleis aan de Lijsterstraat in De Draai nog veel meer keuzes in ondermeer noten, wijn, port, olijven en tapenades. "Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in allerhande cadeuartikelen, relatiegescheneken en bijvoorbeeld kerstpakketten. De noten zijn bijvoorbeeld één van de specialiteiten van Lea. Elke dag worden er dan ook verse nootjes gebrand. Tevens is het mogelijk om producten aan huis te laten bezorgen."

Over het grote en exclusieve kaasassortiment kan Jerry vol passie vertellen. "Door een uitstekende connectie met onze leveranciers hebben wij hier een aantal mooie en sterke merken liggen zoals de Noord-Hollandse kaas van Lutjewinkel. Zij hebben een prachtige lijn die zowel qua smaak als uitstraling uniek is en waar wij erg trots op zijn. Ook zijn wij gespecialiseerd in diverse exclusieve buitenlandse kazen zoals geiten- en schimmelkazen".

Vooralsnog is Jerry's Kaaspaleis de enige winkel die is geopend in het nieuwe centrum van De Draai, maar daar komt snel verandering in. Binnenkort zal er een nieuwe Vomar-supermarkt openen, komt er een bakkerij van Jos Rood, een snackbar en nog veel meer in de alsmaar groeiende wijk. Terwijl de eerste klanten binnen druppelen in de winkel van Jerry en Lea kijken zij dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. "Wij zijn van plan om hier nog vele jaren te genieten en onze klanten op maat te bedienen"

Jerry's Kaaspaleis is gevestigd aan de Lijsterstraat 5, 1706 BN te Heerhugowaard.

De winkel is op maandag gesloten en van dinsdag t/m zaterdag dagelijks vanaf 09.00 uur geopend.