HEERHUGOWAARD - Op woensdagochtend 6 september vierde de seniorengroep Met Elkaar, Voor Elkaar zijn 5 jarig bestaan in de bibliotheek in Heerhugowaard. Wethouder Annette Groot was hierbij aanwezig en sprak een kort woordje. Zij benadrukte het belang van de groep. Annette Groot: ‘Het is heel waardevol dat deze groep bestaat. Er passeren veel verschillende onderwerpen en er wordt samen met elkaar veel gedeeld en ondernomen’. Na het officiële deel werd er koffie gedronken, genoten van de taart en bijgepraat.

Met Elkaar, Voor Elkaar

In de bibliotheek in Heerhugowaard is sinds 5 jaar een groep senioren actief onder de naam Met Elkaar, Voor Elkaar. De groep komt elke tweede woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten over allerlei thema’s en om mee te denken over de programmering van activiteiten. De groep is ontstaan uit de behoefte van de deelnemers aan meer persoonlijk en onderling contact. Een belangrijk aspect bij de oprichting van de groep is om vereenzaming tegen te gaan. Mensen in Heerhugowaard met elkaar in contact brengen. En activiteiten organiseren waar de mensen echt enthousiast voor zijn. Tijdens een bijeenkomst drinken de senioren samen koffie en smeden nieuwe plannen. Er wordt gepraat over thema’s en onderwerpen die hen bezig houden.

Activiteiten


De activiteiten die georganiseerd worden zijn heel divers en vaak informatief. Er is bijvoorbeeld een fysiotherapeut langs geweest over het voorkomen van vallen, de wijkagent heeft vertelt over babbeltrucs en de brandweer over veiligheid in huis. Maar ook het Alzheimercafé, iemand van hospice Alkmaar en de notaris zijn op bezoek geweest om informatie te verstrekken.

Met Elkaar, Voor Elkaar gaat ook serieuze onderwerpen niet uit de weg. Daarnaast zijn er ook creatieve ochtenden waarbij bijvoorbeeld samen gedichten of origami kaarten gemaakt worden.

Sluit je aan


Inmiddels onderneemt de groep ook buiten de bibliotheek activiteiten met elkaar. Er sluiten zich nog steeds nieuwe mensen aan en nieuwe mensen zijn zeer welkom. De bijeenkomsten van Met Elkaar, Voor Elkaar zijn maandelijks in de bibliotheek, op de begane grond bij het podium in het gemeentehuis in Heerhugowaard (Parelhof 1). Wil je bij de volgende bijeenkomst zijn? Stuur dan een mailtje naar h.hoffmann@bknw.nl.