HEERHUGOWAARD - Op dinsdag 28 juni is op feestelijke wijze Boekstart in de kinderopvang geopend op peuteropvang De Kleine Braam bij OBS De Hasselbraam in Heerhugowaard. Alle peuters waren er om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Het werd een echt feestje want er werd voorgelezen uit “mmm een taart” door beleidsambtenaar Jessica van Taunay en boekstartconsulent Veronique Metselaar van bibliotheek Kennemerwaard. Daarna werd de goed gevulde boekenkast onthuld en natuurlijk was er echte taart om het feest compleet te maken.

Het was een feestje speciaal voor de kinderen dus geen speeches door en voor volwassenen. Natuurlijk waren de pedagogisch medewerkers, directeur Janette Kuipers van de Hasselbraam en Nora Wellen van Allente kinderopvang ook aanwezig. Allen

onderschrijven het belang van voorlezen en een uitgebreid aanbod van boeken voor kinderen. Het enthousiasme waarmee de kinderen naar de kast renden en boekjes gingen kijken sprak boekdelen: Missie geslaagd.

BoekStart in de kinderopvang
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen, benoemen en er samen over praten- is niet alleen leuk maar ook een goede stimulans voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert niet alleen de taal maar ook het kijken, luisteren en de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Vanuit deze gedachte is BoekStart in de kinderopvang ontstaan: een landelijk programma voor professionals gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar. Inderdaad het begint al bij baby's. Met de opening van deze BoekStartlocatie bij De Kleine Braam zijn er in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard 50 kinderopvanglocaties waarmee samengewerkt wordt in het kader van Boekstart. Daarvan zijn er 26 in Heerhugowaard dankzij extra subsidie van de gemeente Dijk en Waard.

BoekStart thuis

Wist je dat er ook BoekStart voor ouders thuis bestaat? Natuurlijk kunnen alle kinderen gratis lid worden van de bibliotheek. Maar speciaal voor de allerjongsten ontvang je op het consultatiebureau een bon waarmee je een gratis BoekStart koffertje ontvangt met een verrassende inhoud wanneer je je jonge kind lid maakt van de bibliotheek. Vraag er maar eens naar.