ZUID-SCHARWOUDE - Op vrijdag 26 januari vindt om 14.30 uur de feestelijke opening plaats van De PrutsHub in de bibliotheek in Langedijk (Bosgroet 4, Zuid-Scharwoude). De PrutsHub is een plek waar bezoekers, van jong tot oud, kunnen experimenteren op het gebied van digitale en 21e eeuwse vaardigheden


Hoe werken robots eigenlijk, wat kunnen ze en hoe kun je ze eigenlijk programmeren? Vanaf vrijdag 26 januari kun je elke vrijdag, van 14.30 – 16.30 uur, in de bibliotheek in Langedijk allerlei robots en apps uitproberen waarmee je leert programmeren!

PrutsHub

Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen.

Dankzij een subsidie van de gemeente Dijk en Waard is het mogelijk om De PrutsHub in Bibliotheek Langedijk te openen. Kijk voor meer informatie op bknw.nl/agenda.