HEERHUGOWAARD - Steeds vaker is DigiD nodig om zaken te regelen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen, voor het maken van een afspraak bij een instantie of het inzien van pensioengegevens. Contacten met huisarts of ziekenhuis verlopen steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Wilt u meer controle houden over digitale zaken? Dan biedt de bibliotheek een oplossing.


Cursus DigiSterker

Op vrijdag 26 januari start Bibliotheek Kennemerwaard in het wijkcentrum De Ezel (C. Fabritiuspark 20 in Heerhugowaard) een praktische cursus: Digisterker. In een training van vier bijeenkomsten leer je in rustig tempo de basis van het werken met DigiD en de digitale overheid. Je leert stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. MijnOverheid en de Berichtenbox komen ook aan bod. De start is op vrijdag 26 januari. De andere cursusdagen zijn vrijdag 2, 9 en 16 februari. Alle vier de cursusdagen zijn van 10.00 tot 11.30 uur in Buurthuis De Ezel.

Cursus DigiVitaler

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. De bibliotheek kan je hierbij helpen.

Gedurende 4 bijeenkomsten op vrijdagochtend wordt er uitleg gegeven over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. We gebruiken het lesprogramma DigiVitaler. De start is op vrijdag 1 maart om 10.00 uur. Je gaat oefenen met bijvoorbeeld: hoe je informatie over gezondheid vindt op internet; hoe je online een vraag kunt stellen aan de dokter; hoe je inlogt in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis; hoe je kunt videobellen met de dokter; wat de beste apps zijn voor jouw gezondheid en nog veel meer. De andere cursusdagen zijn vrijdag 8, 15 en 22 maart.

Alle vier de cursusdagen zijn van 10.00 tot 11.30 uur in Buurthuis De Ezel.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursussen kan tijdens openingsuren in de bibliotheek in Heerhugowaard, of via het emailadres: taalhuisheerhugowaard@bknw.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via de Klantenservice van de bibliotheek: telefoonnummer 072 - 515 66 44. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je mag je eigen laptop of tablet meenemen.