HEERHUGOWAARD - Steeds vaker is DigiD nodig om zaken te regelen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen, voor het maken van een afspraak bij een instantie of het inzien van pensioengegevens. Wilt u meer weten over het gebruik van DigiD en de controle houden over digitale zaken? Dan biedt de bibliotheek een oplossing.

Cursus Digisterker

In november start Bibliotheek Kennemerwaard in de vestiging Heerhugowaard een praktische cursus: Digisterker. In een training van vier donderdagochtenden leer je in rustig tempo de basis van het werken met DigiD en de digitale overheid. Je leert stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. MijnOverheid en de Berichtenbox komen ook aan bod. De start is op donderdag 9 november. De andere cursusdagen zijn donderdag 16, 23 en 30 november. Alle drie de cursusdagen zijn van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1A in Heerhugowaard.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan tijdens openingsuren in de bibliotheek in Heerhugowaard, of via het emailadres: taalhuisheerhugowaard@bknw.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via de Klantenservice van de bibliotheek: telefoonnummer 072 - 515 66 44. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je mag je eigen laptop of tablet meenemen. Het is fijn als je al een klein beetje ervaring hebt met de computer, tablet of smartphone. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek.