HEERHUGOWAARD - De winnaar van het leesproject Scoor een Boek! 2022 is bekend, groep 5 van basisschool De Helix in Heerhugowaard! Woensdag 25 mei hebben deze kampioenen e-sporter Jens van der Flier van AZ op bezoek gehad. Ook wonnen zij het boek 'Hondenpoep tussen je noppen'. De leerlingen hebben tijdens Scoor een Boek! superveel boeken gelezen en veel gesproken over boeken.

De opdrachten die bij Scoor een boek! horen hebben ze flitsend uitgevoerd en de leerlingen hebben met het juiste antwoord een prachtig gedicht gemaakt. Ook hebben zij E-sporter Jens het hemd van het lijf gevraagd over zijn baan bij AZ, gamen en lezen. Tijdens dit bezoek Heeft Jens het boek ‘Hondenpoep tussen je noppen’ van Corien Oranje, namens Bibliotheek Kennemerwaard cadeau gedaan.

Scoor een Boek!
Met het leesproject Scoor een Boek! hebben Bibliotheek Kennemerwaard en AZ de populairste sport van de wereld gekoppeld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.