HEERHUGOWAARD - Guido Lamm uit Heerhugowaard is er opnieuw in geslaagd de prefinale van het Ouderen Songfestival te bereiken. Het is niet voor de eerste keer dat hij succesvol deelneemt aan het festival. Hij won zelfs de vakjuryprijs tijdens de dertigste editie.

Zondagmiddag 19 november staat hij samen met zeventien andere prefinalisten in Posthuis Theater Heerenveen. Hij zal dan, net zoals in de voorronde die 3 september in Circus HAKIM te Haarlem plaatsvond, Mijn zoon was een terrorist van Wim Hogenkamp zingen. Een lied uit de jaren tachtig maar nog steeds bijzonder actueel. In de voorronde zong hij het lied op piano begeleid door de muzikaal leider van het festival, Kees van Zantwijk. In de prefinale wordt hij net als de andere prefinalisten begeleid door zijn Ouderen Songfestival Combo. Van Zantwijk maakt speciaal voor het festival de arrangementen van alle liedjes die worden gezongen in de prefinales en later in de Grande Finale.

Mocht Lamm ook de prefinalejury onder voorzitterschap van Ben Lansink overtuigen, dan staat hij zondagmiddag 10 december op het podium van het hoofdstedelijke Theater Amsterdam. De muzikale begeleiding wordt in de Grande Finale verder uitgebreid. Het achtkoppige Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk zal alle finalisten muzikaal ondersteunen.

Zondagmiddag 19 november wordt de uitslag van de derde, tevens laatste prefinale na de pauze, rond 16.00 uur op het podium van het Posthuis Theater bekend gemaakt. Die middag worden de laatste vijf finalisten door de jury aangewezen. In de Grande Finale gaan echter zestien finalisten de strijd met elkaar aan. De zestiende wordt bepaald door Kees van Zantwijk. Hij reikt aan het einde van deze laatste prefinale, nadat de jury haar selectie bekend heeft gemaakt, de wildcard uit aan de prefinalist die naar zijn mening een finaleplaats waardig is. Wordt Lamm niet door de vakjury als finalist aangewezen, dan maakt hij, net als alle prefinalisten, tot op het allerlaatste moment kans toch nog geselecteerd te worden. Spannend tot de laatste minuut! De uitslag verschijnt later op de facebookpagina van het Ouderen Songfestival en op www.ouderensongfestival.nl.


De presentatie van alle prefinales en de Grande Finale is in handen van Eva Zwaving.

Alle prefinales en de Grande Finale worden gelivestreamd via het Ouderen Songfestival YouTube-kanaal / www.ouderensongfestival.nl