ZUID-SCHARWOUDE - Een operatie en het herstel erna is vergelijkbaar met topsport. 'Fit de operatie in!' is een programma voor mensen die geopereerd gaan worden om goed voorbereid te zijn op deze zware prestatie. Je conditie verbeteren vóór de daadwerkelijke operatie plaatsvindt, heeft een beter hersteltraject tot gevolg. De lezing wordt op zaterdag 27 januari verzorgd door Ann Taveirne (oncologiefysiotherapeut) en John Koning (sportfysiotherapeut). Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks van het Health Podium.


Ann Taveirne en John Koning

Ann Taveirne en haar collega John Koning laten zien en vertellen hoe dat praktisch in zijn werk gaat. Ann Taveirne vanuit haar expertise als oncologiefysiotherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. www.anntaveirne.nl John Koning vanuit zijn expertise als sportfysiotherapeut. En hij begeleidt mensen met een nieuwe heup of knieën. www. fysiomedix.nl.

Aanmelden

Wil je meer weten over 'Fit de operatie in?' Je bent van harte welkom op zaterdag 27 januari in de bibliotheek in Langedijk (Bosgroet 4, Zuid-Scharwoude). De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek of door te bellen naar 072 – 515 66 44. De bijeenkomst is van 11.00 – 12.00 uur.

Health Podium

Vanuit het preventieakkoord Dijk en Waard worden er in het voorjaar 2024 tal van activiteiten georganiseerd rondom gezondheid. Het Health Podium is één van die activiteiten. Het Health Podium in de Bibliotheek Kennemerwaard is een fysiek podium waar mensen toegang hebben tot informatie en activiteiten die gericht zijn op gezondheid en welzijn. Hier worden workshops, lezingen en bronnen aangeboden om mensen te inspireren en te informeren over een gezonde levensstijl en zelfzorg.