HEERHUGOWAARD - Zondag 29 mei is het zover, de finale van Top Model Europe vindt plaats in Brussel. Van de 25.000 aanmeldingen hebben de beste 25 modellen een plekje in deze finale bemachtigd, zo ook Siré uit Heerhugowaard. Als enige Nederlandse finalist loopt zij zondag mee in de show als commercieel model, hoe vet!

Top Model Europe

Top Model Europe is een van de meeste prestigieuze modellenwedstrijden in Europa, met modellen, stylisten, fotografen, modeontwerpers en nog veel meer mensen uit de modewereld is dit de ultieme kans je carrière als model te beginnen. Zo komen winnaars veelal terecht in shows van grote merken als Dolce & Gabbana en Balmain.

Zo vertelt Siré: ‘’Toen ik in 2017 in Nederland kwam wonen, greep ik gelijk de kans mij hier als model te ontwikkelen, via Instagram ben in contact gekomen met fotografen die geïnteresseerd waren. Zo heb ik al meerdere shoots gedaan met professionele fotografen en hoop ik nu door middel van deze wedstrijd mijn gezicht ook in de internationale modellenwereld te laten zien.’’

Voorbereiding

Voorafgaand aan de finale op zondag wordt er de dag van tevoren al veel werk verricht.
Siré: ‘’In zo een show gaat heel veel voorbereiding zitten, zo worden er op zaterdag met behulp van stylisten de beste outfits samengesteld. Daarnaast krijgen we hulp bij het presenteren van onszelf, confidence is key. We oefenen ons loopje voor op de catwalk zodat we goed voorbereid de finale ingaan. De halve finale 25 april was ook in Brussel, dus wat dan betreft weet ik nu wel meer wat ik kan verwachten.’’

Toekomstplannen

Natuurlijk zal er uiteindelijk maar één winnaar worden uitgeroepen, maar de deelname zelf was al een rijke ervaring. ‘’Ik hoop natuurlijk eerste te worden zondag, maar als dat niet lukt heb ik met deze wedstrijd veel ervaring opgedaan. Ik ben in contact gekomen met veel mensen die in deze wereld zitten en heb veel van hun kunnen leren, deze connecties zijn voor mij veel waard. ’’ Aldus Siré.

Stemmen

Uiteindelijk is het zaak de jury van hun stoelen te blazen, hun stem geldt voor 70%. Daarnaast kan het publiek haar mening laten gelden door te stemmen op zijn/haar favoriete model. Stemmen dus!