Het zonnetje lacht, de lucht is blauw….. tijd om er op uit te trekken! Heerlijk gezellig met je vrienden op het terras van een goed glas wijn genieten, met je partner een strandwandeling maken, of met de familie langs de bollenvelden. Niks is te gek. Wij dagen lezers van de Update en onze regiodagbladen uit om het voorjaar te vieren!

Stuur jouw mooiste lentefoto’s in naar winactie@xyto.nl en maak kans op een deelname aan dit exclusieve 'Perfect tulpen kiekje' die Vlinderlin en Het Land van Fluwel beschikbaar stellen. Foto’s gemaakt met smartphone of fotocamera maakt niet uit, maar zorg er wel voor dat de foto’s in de hoogste resolutie worden gestuurd, zodat wij deze op onze Facebookpagina kunnen plaatsen.


Linda Smit uit Nieuwe Niedorp is Smartphone fotograaf, de naam van haar bedrijf is "Vlinderlin" en onder die naam vind je haar ook op Instagram en Facebook.
Vooral op Instagram heeft ze veel bereik met 51.000 volgers uit binnen en buitenland, waar ze voornamelijk het oerHollandse landschap laat zien.

"Ik heb nog nooit een grote camera gehad" zegt Linda "Ik heb veel respect voor mensen die alles weten van diafragma's en Iso waarde"
Daarentegen weet ze juist wel heel veel van verschillende Smartphone camera's, en hoe je daar de mooiste foto's mee kan maken.
Ze heeft al heel veel mensen meegenomen de natuur in met haar "Smartphone Photowalks", die ooit in Schagen begon, en inmiddels door het hele land te boeken is via haar website.


"De ontwikkeling en techniek van Smartphone camera's is zó ontzettend verbeterd de laatste jaren, daardoor merk ik dat ik steeds meer mensen meekrijg die hun grote camera wel eens thuislaten, en meer willen weten over de techniek van hun smartphone camera."
"Ik heb laatst nog een interactieve presentatie gegeven bij een fotoclub, dat was ontzettend leuk om te doen en iedereen deed enthousiast mee."

Linda gaat er vaak speciaal op uit voor dag en dauw voor bijzondere weersomstandigheden.
"Ik hou van de Westfriese polders, we hebben hier molens, knotwilgjes en tulpenvelden in de lente. En als ik dan hoor bij het weerbericht dat er mist komt , dan zet ik mijn wekker ruim voor zonsopkomst en zoek de mooiste plekjes op. Puur genieten is dat!"


Ze reist ook voor haar werk, o.a. Zwitserland ,Aruba, Schotland en Noorwegen heeft ze op uitnodiging bezocht en gefotografeerd.
Texel en ZuidLimburg zijn ook favoriete plaatsen waar ze een langdurige samenwerking heeft met de VVV's.
Twee jaar geleden kreeg haar bedrijf een boost doordat William Rutten ( fotograaf bekend van het Perfecte Plaatje) haar foto's deelde. En Apple deelde haar video ook op Instagram, "Dat zijn echt cadeautjes die zorgen voor een piek in groei ,en daar merk je gelijk de impact van !"


Smartphone fotografie is heel populair, en is divers inzetbaar. Linda heeft de kennis, legt op een duidelijke, rustige en enthousiaste manier uit hoe je anders kan kijken en het vast kan leggen.
Ze werkt samen met evenementen bureaus waar ze ingezet wordt als deel van een bedrijfsuitje, en ook in de vorm van het "Perfecte kiekje" bij het land van Fluwel.
Er is zelfs een exclusieve tulpen editie daarvan op 30 april, omdat er een speciaal bloemenveld is aangelegd waar je in mag lopen. Je leert daar alle tips en tricks hoe je prachtige tulpenfoto's kan maken met je smartphone.


Dit artikel is eerder geplaatst in de voorjaarsspecial van de krant Update