HEERHUGOWAARD - De Grote Prijs is dé muzikale talentenpresentatie van de leerlingen van het Trinitas College. In 32 jaar is de show uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement in Cool Kunst & Cultuur. Met een prachtige dansact kroonden Jayne en Sam zich dit jaar tot de winnaars.


In februari werden er tijdens twee avonden voorronden gehouden op afwisselend de beide locaties van het Trinitas College. Er werden in totaal 22 acts geselecteerd voor De Grote Prijs in Theater Cool. Leerlingen doen mee in één van de verschillende categorieën: Popgroep, Live begeleid, Rap/Dance, Dans, Instrumentaal, Soundmix of Cabaret. De geselecteerde leerlingen treden vervolgens in maart gedurende 6 voorstellingen op en maken zo kans op een aantal prijzen, waaronder de felbegeerde wisseltrofee (De Grote Prijs)

In 32 jaar, de laatste jaren kon het evenement door corona helaas niet plaatsvinden, was er tot nu toe nog nooit een dansact die de beker heeft gewonnen. Daar is sinds afgelopen vrijdag verandering in gekomen. Jayne en Sam hebben met hun prachtige en ontroerende vertolking van het lied "You Are The Reason een supermooie moderne dans laten zien en tegelijkertijd geschiedenis geschreven. Zij hebben De Grote Prijs 2023 gewonnen!

Jayne en Sam dansen al jaren samen met enorm veel plezier bij dansschool We Entertain en krijgen dansles van Denise Gahler die ze enorm veel leert op het gebied van zowel moderne dans als andere stylen. De dans was een compleet eigen choreo van Jayne en Sam, maar Denise heeft aan de zijlijn geholpen met het finetunen. Met enkele andere leerlingen van de dansschool moedigde ze Jayne en Sam aan en dan ook megatrots op haar talenten.