HEERHUGOWAARD - Stichting Sport-Z start vrijdag 10 september met het project ‘Set Your Life Goals’. Hierbij geven jongeren van 14 t/m 27 jaar invulling aan hun maatschappelijke diensttijd door middel van sport. Gedurende meerdere weken komen zij bij elkaar om samen hun talenten te ontdekken en een eigen Life Goals Plan op te stellen. Er zijn nog plekken vrij in de groep, aanmelden kan via www.sport-z.org/setyourlifegoals.


Iets goeds doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd je eigen talenten ontdekken. Dat is bedoeling van de MDT, de maatschappelijke diensttijd. Het project Set Your Life Goals geeft invulling aan de MDT door middel van sport. Het traject start met 8 Life Goals sessies bij AV Hera bij Sportpark De Vork op de vrijdagmiddag. Tijdens deze sessies wisselen theorie en praktijk elkaar af, waarbij ook inspirerende sprekers voor de groep staan om ervaringen te delen. De sessies staan in het teken van onderwerpen die vanuit de methodiek van Life Goals Nederland zijn opgesteld, zoals respect en vertrouwen. Hierna start een traject op de sportieve MDT-doe plek waar wordt gewerkt aan een eindevenement. Het hele traject wordt begeleid door de maatschappelijke sportcoaches van Sport-Z, Jelle en Yalmard.

Jongeren kunnen zich nu aanmelden voor het programma. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.sport-z.org/setyourlifegoals.