HEERHUGOWAARD – In Zwaag en ruime omstreken is Kapsalon Marly al jaren een begrip. Met haar kapsalon aan huis heeft zij een vaste klantenkring opgebouwd. Een uitbreiding richting Heerhugowaard leek logisch, maar de corona-pandemie gooide roet in het eten. Inmiddels lijken Marly en haar team de draai te hebben gevonden aan de Rustenburgerweg.


Marly vertelt dat ze ooit is begonnen met werken & leren bij een kapsalon in Blokker, maar graag op eigen benen wilde staan. 'Ik was toen al bezig met een pand in het winkelcentrum, maar door een zwaar auto-ongeluk raakte ik er uit. Men wilde mij zelfs volledig afkeuren, maar ik dacht: dat gaat niet gebeuren! Ik heb toen eerst een tijdje als rijdende kapster aan huis gewerkt, maar toen er een kleine kwam en we een nieuw huis hebben gekocht zijn wij in een aanbouw Kapsalon Marly vanaf huis begonnen'.

'In eerste instantie deed ik dat alleen, maar al snel nam de drukte toe. Er kwam een leerling bij die nu elf jaar later nog steeds bij ons werkt. En daarna hebben we de schuur waar we in begonnen zijn verder uitgebouwd en ontstond er een echte kapsalon waar we met een volledig team dagelijks werken'.

Uiteindelijk groeide Kapsalon Marly ook daar uit het jasje en ging men op zoek naar verdere uitbreiding. 'We zijn eerst nog bezig geweest met een pand in Hoorn, maar via een vertegenwoordiger werd ik geattendeerd op een pand in Heerhugowaard. Ik ben wezen kijken en zag wel direct dat er nog heel moest gebeuren. Maar we hebben de gok genomen en in drie maanden alles verbouwd tot we open konden. In het voorjaar van 2020 was het eindelijk zover, maar helaas gingen we niet open want alles ging dicht vanwege corona'.

Toch ging Marly niet bij de pakken neerzitten en deed ze er alles aan om de zaak te promoten o.a. d.m.v. reclame-uitingen en flyeren. 'Het was ook een rare tijd. Op een gegeven moment mochten we weer open en vervolgens weer dicht. We hadden wel het geluk dat de afstand tussen Zwaag en Heerhugowaard niet zo groot is en omdat het in Zwaag altijd volle bak is kwamen veel klanten uit die regio ook hier naar toe'.

Aan de gezellige koffietafel in de Heerhugowaardse salon is ook Kathinka aangeschoven. De ervaren kapster heeft al jaren een band met Marly aangezien zij elkaar kennen van het Horizon Collega waar Kathinka jarenlang heeft lesgegeven. Marly: 'Kathinka had ook haar eigen kapsalon en daar heeft mijn dochter dan weer een half jaar stage gelopen en zo is die band er eigenlijk jaren geweest.' Kathinka vertelt dat het haar uiteindelijk ook niet meezat en na een gebroken rug en een gebroken heup en een verhuizing naar Nieuwe Niedorp was er geen ruimte meer voor een eigen kapsalon en zodoende was daar het contact met Marly weer.

Kathinka: 'Daar zat ik dan met mijn jarenlange ervaring en eigenlijk had ik ook helemaal geen plan. Er zijn natuurlijk duizenden kappers, maar de enige voor wie ik echt graag wilde werken was Marly. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en haar gebeld'. 'Haha, en ik was gelijk enthousiast', vervolgt Marly. 'Als je elkaar al zo lang kent en je weet wat je aan elkaar hebt dan hoef je daar echt niet lang over na te denken'. Kathinka: 'Ik zal ook niet heel lang meer werken dus we zijn toe een constructie gekomen waarbij ik een stoel huur in de kapsalon alwaar ik een paar dagen per week mijn eigen vaste klanten kan behandelen die ik dan straks bij Marly kan onderbrengen. Daarnaast kan ik ook nieuwe klanten behandelen op het moment dat het te druk is. We doen dit nu sinds kort en je merkt gelijk alweer dat er reuring is in de zaak, mede omdat we elkaar zo goed aanvoelen en aanvullen.' Maar uiteindelijk draait het allemaal om de klant. Ons motto is en blijft: We zijn pas tevreden als de klant tevreden is!

Inmiddels werkt men net als in Zwaag met een vakkundig team zes dagen per week in de Heerhugowaardse kapsalon waar men gespecialiseerd is in het knippen van zowel dames, heren als kinderen, maar ook verven, kleurspoeling, coupe-soleil, high-/lowlights, permanent, watergolf, föhnen en natuurlijke de mooiste bruidskapsels.

Kapsalon Marly is gevestigd aan de Rustenburgerweg 101, 1703 RV te Heerhugowaard.Kijk voor meer info op www.kapsalonmarly.nl


Dit artikel is eerder deze maand gepubliceerd in de wintereditie van onze krant Update.