SINT PANCRAS - Op zondagmiddag 02 april 2023 organiseert de Protestantse Gemeente te Sint Pancras weer een Kerk op Schootviering met het thema “Palmpasen”.

Het is een speciale viering voor peuters en kleuters waarin het Palmpasenverhaal in kindertaal is te zien en is vast te houden. Er wordt gezongen en samen muziek gemaakt, dus de kinderen kunnen hun instrumentjes meenemen.
Na de viering worden de Palmpasenstokken versierd en is er limonade, koffie en thee.

Iedereen, van 0 tot 100 jaar, is van harte welkom om Palmpasen te vieren in Kerkelijk Centrum de Regenboog. Het begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur.

Kerk op Schoot
Sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot 4 jaar, dat is het doel van kerk op schoot. Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Met deze vieringen maken jonge kinderen (én hun ouders) op een speelse manier kennis met de kerk en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten. (https://kerkopschoot.nl)

Palmpasen
Palmpasen of palmzondag is de zondag vóór Pasen. Op deze zondag wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem herdacht. Volgens het verhaal in Lucas reed Jezus op een ezeltje Jeruzalem binnen en werd hij binnengehaald door een enthousiaste menigte die met palmtakken zwaaide. In Nederland worden er nog steeds palmtakken gemaakt en uitgedeeld. Omdat er in Nederland geen palmen groeien, worden in plaats daarvan takken van buxusstruiken gebruikt. Vooral in Oost-Nederland lopen kinderen op palmzondag met een palmpaas: een versierde stok waaraan vijgen, slingers, vlaggetjes, bloemen en geschilderde eieren hangen. Bovenop zit een haantje of zwaantje van brooddeeg. Op veel plaatsen wordt een wedstrijd gehouden wie de mooiste palmpaas heeft gemaakt en wie er het mooiste lied bij kan zingen. (http://www.encyclo.nl/lokaal/10514)

Datum en tijd: 02 april 2023, aanvang 15:30 uur
Plaats: K.C. De Regenboog, Bovenweg 91 te Sint Pancras
Online uitzending: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1611-Protestantse-Gemeente-te-Sint-Pancras/eventsZie ook www.pgsp.nl of https://www.facebook.com/PGSintPancras/.