BROEK OP LANGEDIJK - Op zondag 16 augustus laat pianist Sander Sittig horen dat hij niet alleen in de hoedanigheid van begeleider, maar ook als solist grote indruk kan maken. Aan het einde van de middag speelt Sander Sittig een uniek, eenmalig concert bij museum BroekerVeiling.

Sander Sittig
De Nederlandse pianist Sander Sittig wordt al jaren, nationaal én internationaal, geroemd om zijn poëtische spel en zijn vermogen om zich volledig dienstbaar aan de muziek op te stellen. Dat maakt hem een geliefd begeleider van onder anderen Shlomo Mintz, Liza Ferschtman, Maria Milstein en de jonge Hawijch Elders. Ook als solist maakt deze docent Kamermuziek en Pianobegeleiding aan het Rotterdams Conservatorium grote indruk. Vooral in het repertoire van de vroege romantiek weet Sittig een sfeer te scheppen die de luisteraar geheel meesleept. Vandaar dat dit concert geheel gewijd is aan het werk van Beethoven, Schumann en vooral Chopin. Diens meeslepende Ballade nr. 3 in As vormt het sluitstuk van een middag vol passie, temperament en dromerij.

International Holland Music Sessions
In samenwerking met International Holland Music Sessions (IHMS) organiseert het museum dit klassieke concert voor de liefhebbers. IHMS bestaat sinds 1988. Deze stichting is destijds opgericht op initiatief van het Conservatorium in Alkmaar. Wat begon als een zomercursus, is uitgegroeid tot een volledig instituut. Jonge talenten krijgen de kans om in de spotlights te staan. Het is een mooie opstap voor de rest van hun carrière.

Museum BroekerVeiling

Als het museum zo langzaam gaat sluiten en afscheid neemt van de museumbezoekers, openen de deuren voor de liefhebbers van klassieke muziek. Rekening houdend met de Covid-19 richtlijnen kan men genieten van prachtige muziek in een sfeervolle ambiance en uiteraard onder het genot van hapje en drankje. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. Het concert en de nazit zal ongeveer rond 19.30 uur zijn afgelopen.

De toegangsprijs is € 18 per persoon. Kijk meer informatie op https://broekerveiling.nl/evenementen