HEERHUGOWAARD - Bij het Mamacafé kun je op een laagdrempelige manier andere moeders ontmoeten die in de zelfde regio wonen. Je kunt binnenlopen met je kind(eren) voor de gezelligheid, een kopje koffie en voor het stellen van vragen over jou en je baby aan andere moeders.

Zeker als je voor het eerst moeder bent geworden, kan er veel op je af komen. Alles is nieuw en het kan wennen zijn aan je nieuwe leven met je baby. Soms zijn de eerste paar weken of maanden behoorlijk zwaar en heb je je draai nog niet helemaal gevonden; dan is het fijn om hier met andere moeders over te kunnen praten. Dit is vooral waar het Mamacafé om draait: het in contact komen met andere moeders en ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Het Mamacafé organiseert ook workshops of een gastspreker om het leven met jonge kinderen nog aangenamer te maken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Heerhugowaard.

Het is natuurlijk altijd fijn om ergens je verhaal te ventileren of dat je bij iemand terecht kan als je vragen hebt over bijvoorbeeld de opvoeding. Bij het Mamacafé kunnen leuke vriendschappen ontstaan die je anders misschien niet had gehad. Als jonge moeder kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de vriendinnen en kennissen om je heen nog niet bezig zijn met zwanger worden en dus nog in een andere levensfase zitten. Dat hoeft zeker geen probleem te zijn, maar je wilt toch ook met andere moeders kunnen praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap.

Het Mamacafé is natuurlijk niet alleen voor de mama's, maar ook voor je kindje(s)! Er is een speelhoek afgezet waar veel speelgoed is om je kindje lekker bezig te houden en er zijn speelkleden aanwezig waar je uk heerlijk op kan liggen en rollen. Bij het toilet is een mogelijkheid om je kindje te kunnen verschonen.

Het Mamacafé is gratis vindt plaats in Brasserie de Zon. Onlangs heeft deze brasserie een update gekregen en is het een sfeervolle ruimte geworden met een ruim terras. Het Mamacafé is van 10.00 tot 11.30 uur in. Om iedereen de mogelijkheid te kunnen bieden om langs te komen, organiseren we het café op verschillende dagen. Je kunt meer lezen en data van de eerstvolgende Mamacafés bekijken op www.mamacafehhw.nl