HEERHUGOWAARD - Lizzy,geboren op 8 juli 1995, 25 jaar oud, heeft jarenlang hard gewerkt als manegepaard bij Manege De Steenen Kamer in Heerhugowaard. Meer dan acht jaar lang liep ze in dressuurlessen, deed volop haar best in het carrouselteam (16! ruiters die alle mogelijke oefeningen rijden), maar ook voor springruiters was ze een prima paard. Voor ze in de manege kwam had ze een verleden in de springsport. Voor gevorderde ruiters was ze een geweldig paard, maar ook beginners konden van haar op aan. Ze was het paard dat volop vertrouwen bijbracht.

Maar aan het harde werken komt een eind. Lizzy heeft artrose-verschijnselen, ze kan het manegewerk niet meer aan. Lizzy is een allerliefste merrie, aanhankelijk en heel sociaal. Een paard dat haar pensioen dik verdient.

Een goede oude dag in de stallen van onze stichting in Friesland
Lizzy wacht een heel goed verzorgd, ontspannen en 100% paardwaardig pensioen in onze stallen aan de Langestraat 82-A, 9045 PD in Beetgumermolen. Nooit meer onder het zadel, nooit meer voor de koets. Maar wel iedere dag ’in de benen’, met alle andere paarden en –ponypensionado’s. In de zomer overdag in de wei. In de winter in de gedraineerde paddock. Ze krijgt een hele ruime stal, zonder tralies, met openslaande ramen. Voeding op maat, naast kuil speciaal oude paardenvoer.

'Wij verwachten dat Lizzy, net zoals alle pensionado’s die haar voorgingen, bij ons heel snel thuis zal zijn. Lizzy is het 22-ste dier dat sinds de oprichting van de stichting bij ons met pensioen gaat.'

Donateurs voor Lizzy’s pensioen zijn nodig.

Manege De Steenen Kamer zet zich volop in om donateurs te werven voor Lizzy’s pensioen (een maanddonateurschap kost € 2,50). Maar er zijn meer donateurs nodig. De stichting is 100% afhankelijk van donateurs en gulle gevers om het welverdiende pensioen van de oude manegedieren te bekostigen.