SINT PANCRAS - De Kunstkerk daagt elke creatieveling uit een ‘Totempaal’ te maken. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Individu of groep. Ook alle materialen en technieken zijn welkom. Poets je talent op, ga lekker aan de slag en laat zien wat je kunt. In de winter van 2024/2025 worden de resultaten geëxposeerd. Dat is de beloning voor ieders inspanning: In de schijnwerper tijdens een echte expositie.


Een totempaal kleien, borduren, schilderen of …?

Je kunt een totempaal maken door er eentje te timmeren, schilderen, naaien, vouwen, kleien, breien, borduren, mozaïeken, plakken, enz. Misschien stapel je wel theepotten of andere gebruiksvoorwerpen of bouw je er eentje van lego. Misschien bedenk jij een nog niet bestaand soort totempaal of maak je een totempaal-gedicht. Eigenlijk is de uitdaging heel simpel: leef je uit!

Waarom een totempaal?

Een totempaal spreekt jong en oud tot de verbeelding. Het is ook nog eens het symbool van identiteit en verbinding. In sommige culturen hebben groepen mensen hun eigen totempaal en daar vinden belangrijke groepsbijeenkomsten plaats. Totempalen bestaan vaak uit betekenisvolle symbolen voor een groep mensen. Daarom is het extra leuk om samen met anderen een totempaal te maken. Wat hoort echt bij jullie? Maak allemaal een stukje totempaal, stapel ze op elkaar. Voila: jullie totempaal.

Exposities totempalen in Dijk en Waard

Alle ingeleverde totempalen worden geëxposeerd. Eerst in de Kunstkerk te Sint Pancras (van 2 november tot 31 december 2025), daarna waarschijnlijk in het gemeentehuis van Heerhugowaard (afhankelijk van de verbouwing). Het inleveren van de totempalen kan op 25 en 26 oktober in de Kunstkerk, Kerkplein 1, Sint Pancras.

Formaat?

De totempalen mogen maximaal 170 cm hoog en 60 cm breed zijn.

Aanmelden en meer informatie

Meedoen? Meld je dan aan via het formulier op de website van de Kunstkerk: https://kunstkerkdijkenwaard.nl/exposities/totempaal Meer informatie? Stel je vraag per mail aan: nellywuis@gmail.com

Kijk voor de openingstijden op www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden