HEERHUGOWAARD - Vrijdag 30 juni gaat Magentazorg, in samenwerking met Wonen Plus Welzijn en MET van start met Magenta's fietscafé. Bij Magenta's fietscafé kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en gezellig een praatje maken onder het genot van een drankje en wat lekkers. Daarnaast kan men er terecht met vragen over zorg en welzijn.


Vereenzaming

Medewerkers van de bovengenoemde organisaties komen bij (oudere) cliënten thuis en zien in de wijk een trend van vereenzaming en onbekendheid met de mogelijkheden voor sociaal contact en hulpmiddelen. "We merken dat cliënten en buurtbewoners behoefte hebben aan gezelligheid, contact en verbinding, maar kunnen dat zelf niet altijd meer organiseren. Hier willen we als ouderenzorg- en welzijnsorganisatie in de regio graag iets in betekenen", aldus Suzan Ernst, directeur zorg aan huis bij Magentazorg.

Ontmoeten

Daarom start in juni de inzet van Magenta's fietscafé. Een mobiel 'café' in de vorm van een elektrische bakfiets, die gedurende het seizoen op verschillende plekken in Heerhugowaard staat. Het doel is om een moment te creëren waarin oudere bewoners van de wijk even de deur uit gaan om elkaar te ontmoeten en een gezellig praatje maken onder het genot van een drankje uit het fietscafé. Tevens is het een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan over wat er leeft onder de buurtbewoners op het gebied van zorg, wonen en welzijn. De medewerkers van Magentazorg, Wonen Plus Welzijn en MET zijn aanwezig en beantwoorden graag uw vragen.

Locatie schilderswijk

Magenta's fietscafé staat vrijdag 30 juni tussen 10:00 uur - 12:00 uur bij het speeltuintje aan de Bloemaertlaan (schilderswijk) in Heerhugowaard. Aanmelden is niet nodig.