BROEK OP LANGEDIJK - Dit jaar is Museum BroekerVeiling weer uitgeroepen tot Kidsproof Museum. Met een rapportcijfer 9 behoort het museum zelfs tot de vijf meest kindvriendelijke musea van heel Nederland. In totaal zijn er in 65 musea beloond met de benoeming tot Kidsproof Museum 2022. Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich een jaar lang Kidsproof Museum van Nederland noemen, zij kregen namelijk het hoogste rapportcijfer.


Ruim 3.000 Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, hebben in totaal bijna 8.000 inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan. In totaal kregen maar liefst 65 musea gemiddeld een 8 of hoger. Die musea zijn in alle provincies te vinden en mogen een jaar lang het predicaat Kidsproof voeren. Over Museum BroekerVeiling, schreef een enthousiaste Museuminspecteur dat “Wij vonden vooral de rondvaart en de veiling super leuk. De meneer bij de rondvaart kon heel grappig vertellen en je zag heel veel. Bij de veilig stond ook zo’n grappige meneer. Je leert veel”. Een overzicht van alle 65 kidsproof-musea staat op museumkids.nl.

Winnende inspecteur

Ook voor de Museuminspecteurs is er een prijs. Die is gewonnen door Silvy (12) uit Wassenaar. De jury schrijft over haar: “Inspecteur Silvy springt eruit, omdat ze haar museumbezoeken in de inspecties eerlijk en kundig heeft opgeschreven. Uit haar tips voor de musea spreekt kennis van zaken en liefde voor erfgoed, kunst en cultuur. Je gunt elk museum deze inspecteur, want ze levert je praktische tips over de kosten van de museumwinkel tot en met innovatieve adviezen.”

Na de uitreiking van de Museumkids Awards vandaag is direct het 11e inspectieseizoen gestart dat tot en met 30 oktober 2022 loopt.

Over Museum BroekerVeiling

Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld! Hier is het veilen bij afslag ontstaan. Dit was in 1887. Bijzonder: deze manier van veilen wordt nu bij alle grote veilingen toegepast. Duik in de geschiedenis en beleef bij binnen- en buitenmuseum BroekerVeiling hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep.

Doen en beleven staan voorop bij museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je door over het museum terrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie, en doe een spannende speurtocht.

Pakhuis van Sinterklaas

Deze periode is het Museum BroekerVeiling helemaal kidsproof. Voor alweer het elfde jaar mag Museum BroekerVeiling de locatie zijn van het Pakhuis van Sinterklaas. Deze elfde editie van het Pakhuis vindt plaats van zaterdag 13 november tot en met zondag 5 december, waar bezoekertjes op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen kunnen langskomen om hun pietendiploma te halen. Kijk voor meer informatie op www.broekerveiling.nl