OUDKARSPEL - Met ingang van deze maand gaat museum het Regthuis weer open. Vanaf maart van dit jaar was het museum in verband met de corona uitbraak gesloten maar Stichting Langedijker Verleden heeft besloten de deuren weer te openen.

Allereerst is er een coronaprotocol opgesteld en in de afgelopen weken is er zonder al teveel publiciteit een paar zondagmiddagen proefgedraaid om te zien of de noodzakelijke coronamaatregelen goed te hanteren zijn. Deze proef is geslaagd en we zijn blij dat we op 6 september as. weer open gaan, zij het met enige beperking qua aantal bezoekers. Om er zeker van te zijn dat u naar binnen kunt is het noodzakelijk u minimaal 24 uur van tevoren aan te melden via info @langedijkerverleden.nl of door te bellen naar Dick Zuiderbaan 0226-313722 of 06-23938211 Momenteel is er een nieuwe expositie over de ruilverkaveling in voorbereiding, dus degenen die de succesvolle expositie over de bruggen en paden nog niet hebben gezien kunnen dit de komende tijd nog doen. De openingstijden van het Regthuis zijn als vanouds elke zondagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs bedraagt slechts €2,00 en is voor donateurs van Stichting Langedijker Verleden gratis.


Verder gaan er vanwege de coronaproblematiek dit jaar nog meer dingen anders dan anders, onze donateuravond in november zal verdeeld over 3 avonden/middagen plaatsvinden omdat de zaalcapaciteit door de anderhalve meter regels veel beperkter is en de veiligheid voor de bezoekers voorop staat. Ook de Otterplaat zal dit jaar niet rond half oktober verschijnen maar later dit jaar omdat archieven lang gesloten waren waardoor onderzoek moeilijker liep en het interviewen van mensen momenteel lastiger is. Er wordt hard gewerkt om er weer een mooie editie van te maken.