KOEDIJK - Gondelvaartvereniging Koedijk organiseert sinds 1963 eenmaal per jaar op de derde zaterdag van augustus een Gondelvaart op het Noord-Hollands kanaal. Tevens worden er rondom dit weekeinde festiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Afgelopen zaterdag vond de 59e editie van de Gondelvaart Koekdijk plaats, De Gondelvaart is sinds 2018 officieel immaterieel erfgoed.


De jaarlijkse gondelvaart, wordt gehouden op de 3e zaterdag in augustus, tussen het Noordeinde van het dorp, langs de gehele Kanaaldijk, en eindigend bij de bekende houten Koedijker Vlotbrug. In 2011 heeft het bestuur tijdens de jaarvergadering aan de leden gevraagd of zij akkoord wilden gaan om na 47 jaar traditie de gondelvaart voor het eerst vanaf de vlotbrug in het zuiden te starten. Dit om de wachttijd voor de grote hoeveelheid publiek te bekorten. Na twee jaar afwezigheid vanwege de corona-pandemie keerde De Gondelvaart dit weekend in volle glorie terug.

De makers van "The King Off" hadden een nog steviger pop- en rock-'n-roll-avond dan ze altijd al hadden. De Oude Speelgoeddoos ging terug in de tijd, toen er nog niet ge-gamed werd. Eigenlijk werd 'SuperMax', verzocht om als laatste schip van wal te steken, anders flitst-ie voorbij voor je het weet. 'Max' laat elk ander schip spiegel en vlag zien en wordt in de verte steeds kleiner omdat hij 'uitloopt', dit keer zonder brullend motor geweld. Verder een Amerikaans tankstation "Route 66" en een gondel over Ruigoord. Ook een eerbetoon aan "75 jaar André van Duin" met de bekende bloemkolen en natuurlijk pizza!

Als afsluiter de prehistorische "Jurrasic Park" boot waar de bekende "Waar is de geit?!" scene plaatsvond. Laatstgenoemde boot bleek uiteindelijk ook de winnende van een sfeervolle avond.