HEERHUGOWAARD - Bij het Horizon College in Heerhugowaard is een splinternieuw lokaal voor de mbo-opleiding Fietstechnicus in gebruik genomen. Het lokaal is voorzien van de nieuwste technische apparatuur waardoor studenten nog beter opgeleid kunnen worden voor het vak van fietstechnicus. Het lokaal is in samenwerking met de fietsenbranche tot stand gekomen. Het personeelstekort in deze branche is groot en het Horizon College en bedrijfsleven hopen met het nieuwe lokaal meer belangstellenden enthousiast te maken voor deze opleiding, die zowel door jongeren als door volwassenen gevolgd kan worden.


Docent Jan Bosman is enorm blij met het nieuwe lokaal, dat bij de ingang van de school in Heerhugowaard is gevestigd. 'Het lokaal is een mooie blikvanger bij binnenkomst. Voorheen waren we onderdeel van de werkplaats motorvoertuigentechniek. Nu hebben we een eigen plek en willen we nog meer laten zien wat een mooi vak fietstechnicus is. Het personeelstekort in deze branche is groot, bedrijven zitten te springen om fietstechnici. Daarom heeft het bedrijfsleven ook mede geïnvesteerd in het lokaal om samen de fietstechnicus van de toekomst op te leiden.'

Vanuit het bedrijfsleven hebben onder meer Beta Tools, Specialized, Flyer, Fietsvoordeelshop en Bikeshop Egmond hun bijdrage geleverd aan het nieuwe lokaal.

Open dag

Benieuwd naar het nieuwe lokaal en de opleiding Fietstechnicus? Tijdens de open dag van donderdag 15 februari zijn belangstellenden welkom bij het Horizon College in Heerhugowaard.