WAARLAND/HEERHUGOWAARD - De jaren tachtig veranderde de popmuziek ingrijpend. Door nieuwe opnametechnieken en de opkomst van de synthesizer kregen bands een andere sound.

Bandjes maakten plaats voor commerciele 'studioproducties', soul veranderde in disco met een stevige beat, mode veranderde van plateauzolen en wijde pijpen in glitter and glamour en spijkerbroeken met blazers met opgestroopte mouwen. Niet altijd tot genoegen van de ware muziekliefhebber en ook niet van Vocal Playground oprichter Jasper Teule. Tot de film van Spike Lee over een concert van Talking heads zo'n anderhalf jaar geleden zijn vooroordeel over de jaren '80 aan gruzelementen sloeg.

David Byrne bleek een geniale liedjesschrijver te zijn met een mooie boodschap (ondanks de gedateerde synthesizer geluiden)! Nieuwsgierig geworden naar het door hem geblokte millenium viel er toch veel meer te (her-)ontdekken. Wat te denken van Tears for fears, Talking Heads, Bee Gees, the Maisonettes, Kate Bush, Dexys Midnight runners, Crowded House en Elvis Costello? Arrangeurs Sasja Dries en Jasper Teule duiken de komende maanden in deze controversiele periode en maken weer exclusief voor Vocal Playground 10 prachtige 3- tot 5- stemmige arrangementen.

Na 20 wekelijkse lessen, met uitzondering van de schoolvakanties, volgt een optreden met band in een sfeervol zaaltje. Ervaring is niet noodzakelijk. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, maar liever wel gevoel voor melodie en ritme en natuurlijk een gezonde portie zin!

Via onze Dropbox kun je thuis de partijen instuderen met onze ingezongen mp3tjes. Er worden geen audities gehouden. Ben je ouder dan 13 en jonger dan 85, dan ben je van harte welkom op de eerste repetitie van Vocal Playground in: Waarland: Dorpshuis, Kerkstraat 63. Dinsdag 30 augustus 19.15 – 20.30 (Schagen), en van 21.00 – 22.15 (Heerhugowaard). De eerste les is een (gratis) proefles. Voor meer informatie: 06-22937592 of info@vocalplayground.nl