ALKMAAR - Op dinsdagavond 11 mei verzorgt Roxane van Iperen een online lezing over haar boek't Hooge Nest Tijdens deze online lezing vertelt Roxane beknopt over haar boek.'t Hooge Nest gaat over twee joodse zusjes die onder duiken in villa 't Hooge Nest in het Gooi. Van daaruit ondernemen zij actie tegen de Duitse bezetter. Na de inleiding wordt Roxane geïnterviewd door Dorien Haan (actrice en theater docent). Tot slot is er ruim tijd voor vragen vanuit het publiek. Je kunt de lezing na aanmelding op de website van Bibliotheek Kennemerwaard volgen via Zoom.

Over 't Hooge Nest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Over Roxane
Roxane van Iperen is jurist en schrijver. Ze schrijft voor onder andere Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, De Correspondent, Follow The Money, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze, tijdens de Olympische Spelen in dat land, gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Eind 2018 verscheen 't Hooge Nest.

Online via Zoom
De lezing vind plaats via Zoom. Een dag van te voren ontvang je via de mail een link en inlogcodes. Via deze link kun je op de dag zelf de lezing bijwonen.

Aanmelden
Je bent van harte welkom om mee te kijken en luisteren op dinsdag 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Je kunt de lezing online volgen via Zoom. De toegang is € 3,50 . Aanmelden kan via de agenda van Bibliotheek Kennemerwaard op www.bknw.nl/agenda (je kunt alleen met pin betalen).