LANGEDIJK - Duik in het meeslepende verhaal van Jacob Dirkmaat, een groentehandelaar uit Broek op Langedijk wiens leven op tragische wijze eindigde onder de guillotine in 1943. "De man die weg moest", een nieuw verschenen boek van Frances Sanders, kleindochter van Dirkmaat, onthult een veelbewogen levensverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van oorlog, verraad, en gerechtelijke dwalingen.

Jacob Dirkmaat, geboren in 1881, was meer dan alleen een groente-exporteur; hij was een man die geconfronteerd werd met de donkerste kanten van de mensheid tijdens zijn tijd in Wenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit verhaal, dat tot nu toe onbekend was voor het grote publiek, biedt een unieke kijk op de impact van historische gebeurtenissen op individuele levens.

Op zondag 10 maart om 14.00 uur zal historicus Arie Kaan een diepgaand interview houden met Frances en Agneet, de kleindochters van Dirkmaat, bij Museum BroekerVeiling. Zij zullen spreken over hun jarenlange onderzoek dat leidde tot de publicatie van dit indrukwekkende boek. De lezing biedt bezoekers de kans om meer te leren over deze fascinerende familiegeschiedenis, vragen te stellen en een gesigneerd exemplaar van het boek te bemachtigen.

"De man die weg moest" is niet alleen een getuigenis van de geschiedenis, maar ook een verhaal over opoffering en liefde, dat ons herinnert aan de complexiteit van het menselijk bestaan tijdens een van de donkerste perioden in de geschiedenis.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en als e-book voor €22,99 (paperback) / €14,99 (e-book), uitgegeven door Atlas Contact met ISBN 9789045044347.

Aanmelden voor de lezing is gratis en kan via info@broekerveiling.nl o.v.v. "Lezing De man die weg moest". Mis deze unieke gelegenheid niet om deel te nemen aan een ontroerende herinnering aan het leven en de nalatenschap van Jacob Dirkmaat.

Voor meer details over de activiteiten en openingstijden, bezoek onze website: www.broekerveiling.nl. Toegang tot het museum is gratis voor houders van de Museumkaart en VIP-Kaart van de VriendenLoterij.