HEERHUGOWAARD - SilverFit organiseert tijdens de Tour de France van 1 t/m 24 juli voor de tweede keer een groot evenement voor ruim 1500 ouderen die wonen in Nederlandse woonzorgcentra. Woonzorgcentrum De Pieter Raat Stichting, locatie Hugowaard uit Heerhugowaard doet ook mee! Tijdens de SilverFit Tour de Mile worden ouderen en zorgpersoneel, via speciaal voor het evenement gecreëerde virtuele etappes, uitgedaagd om zoveel mogelijk te fietsen. De locatie die het meest fietst ontvangt een beker en een officiële Tour de France trui.

Vakantiegevoel in het woonzorgcentrum
De prachtige beelden motiveren deelnemers om vaker en langer te fietsen. De virtuele etappes zorgen voor gespreksstof en brengen herinneringen tot leven. De mooiste landschappen, meren, parken en bergdorpjes zijn geselecteerd om de deelnemers een vakantiegevoel te bezorgen. Deelnemers die niet kunnen of willen fietsen doen mee door decoraties voor het evenement te maken of een quiz te spelen die compleet in het teken van de Tour staat.

“Voor de therapie moet ik de bewoners altijd veel meer motiveren, terwijl sommigen nu 's ochtends zelf al bij me komen en na het fietsen nog vragen of ze vanmiddag nog een keer kunnen fietsen. De bewoners worden er fanatiek van!”
- Jolanda Mencke, Fysiotherapeut bij TriviumMeulenbeltZorg locatie Meulenhof

Over SilverFit
SilverFit is opgericht in 2008. Inmiddels zijn wereldwijd 3500 locaties in de ouderenzorg, geriatrische revalidatie en het ziekenhuis uitgerust met de interactieve, digitale beweegsystemen die zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk. De systemen met oefeningen in spelvorm motiveren cliënten om fysiek actief te zijn en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Zo zet SilverFit zich in om het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen fundamenteel te verbeteren.