HEERHUGOWAARD - Vis & feest! Paling & muziek! Dat waren de ingrediënten van de Gouden Dagen Visjesdagen 2020. Woensdag 19 en donderdag 20 augustus trakteerden Gouden Dagen Heerhugowaard i.s.m. Stichting Nut de senioren van Pieter Raat- woonzorgcentra De Raatstede, Hugo-Waard, bewoners van de aanleunwoningen en thuiszorg- en ondersteuningscliënten op een overheerlijke paling. Vers gerookt door Cor Bart. Twee dagen lang gaf hij op locatie een demonstratie palingroken. Op dinsdag werd hij daarbij spontaan geassisteerd door een enthousiaste bewoner van De Raatstede. ,,Die man had de dag van z’n leven.’’ De middagen zijn afgesloten met een gezellig muziekoptreden van Simone Beerepoot op accordeon. Een van de bewoners had zijn eigen mondharmonica meegenomen en blies een vrolijk deuntje mee.


‘Hij had de dag van z’n leven’
,,Geweldig om dit te kunnen doen voor senioren in Heerhugowaard’’, blikt Frits Weel, Gouden Dagen-voorzitter terug. ,,De mensen komen langs, maken een praatje met elkaar en met ons. Even eruit en een visje halen. Gevolgd door een gezellig muziekoptreden. Gewoon een mooie, blijde dag. Op zo’n dag ontstaan de mooiste gesprekken.’’ Palingroker Cor Bart weet daar alles van. ,,Zoals met die bewoner die spontaan z’n hulp aanbood. Hij stond me ’s ochtends al op te wachten. Wilde alles weten over het palingroken. Vroeger viste hij graag en vaak, dus hij wilde maar wat graag helpen. Die man had de dag van z’n leven. Prachtig, toch?’’

Visjesdagen met een gouden randje
Tijdens muziekoptredens van Simone Beerepoot eerder deze week bij appartementencomplex Magnolia aan de Hortensialaan en bij de dagbestedingscliënten van Pieter Raat in het Arboretum aan het Tamarixplantsoen, ontvingen ook daar aanwezige senioren een voucher waarmee ze vis konden ophalen. ,,Het waren dankbare dagen. Dagen met een gouden randje. Met dank ook aan Stichting Nut voor de sponsoring’’, besluit Weel.