HEERHUGOWAARD – Petra van Kleef (39) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Heerhugowaard noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Petra van Kleef de inwoners van Heerhugowaard inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Petra een 'Nationale Klimaatweekvlag' die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Heerhugowaard.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Petra uit gemeente Heerhugowaard is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Petra is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie."Met de Groene Helden Academie inspireer ik zoveel mogelijk mensen om duurzamer te leven door hen met de praktische tips in mijn blogs, posts en e-book te laten zien hoe ook zij zonder al teveel moeite kunnen bijdragen aan het aanpakken van klimaatverandering en afvalproblematiek. En daardoor zelfs simpeler en gelukkiger kunnen leven", aldus Petra van Kleef van de Groene Helden Academie