BROEK OP LANGEDIJK - Vanmiddag werden de eerste zuurkoolbitterballen bij Museum BroekerVeiling geproefd. Kim Groot, directeur van kroketten en bitterballenfabrikant Roux, Dirk Kramer, directeur van Kramer’s Zuurkool en Jarl Audier, Horecamanager bij het museum waren het roerend eens, dit kan wel eens een schot in de roos zijn. Een mooie combinatie van smaken en een krachtige bite door gebruik van de juiste panko leverde een zeer smaakvolle zuurkoolbitterbal op.


Dit jaar bestaat Museum BroekerVeiling 50 jaar en dat inspireerde Jarl Audier om eens iets bijzonders te doen met zuurkool. Broodje Langedijk staat al jaren met veel succes op de lunchkaart van het museum. En ook worden er veel bitterballen geserveerd. Dan is de combinatie snel gelegd. Samen met de koks van Grootmeester Kroketten en Bitterballen (onderdeel van Roux) uit Dijk en Waard bedachten ze twee soorten bitterballen. Eén met zuurkool en kaas en één met zuurkool zonder kaas. De zuurkool werd uiteraard geleverd door Kramer’s Zuurkool.

Tijdens een gezamenlijke proeverij bij het museum was iedereen het er unaniem mee eens. De bitterbal met zuurkool zonder kaas is het lekkerst! Dirk Kramer wist het natuurlijk al. “Alles wat je met zuurkool maakt is lekker!” aldus Kramer met een knipoog. Maar ook Kim Groot was enthousiast. “Ik denk dat we een heerlijke bitterbal hebben neergezet waar een breed publiek heerlijk van kan genieten”.

Horecamanager Jarl zag je sowieso al genieten. “Ik ben blij dat het zo is uitgepakt. We gaan nu met de krokettenkoks verder in de slag om het ook echt in productie te nemen zodat we alle bezoekers van Museum BroekerVeiling kunnen laten verwennen met deze unieke Langedijker zuurkoolbitterbal!”