ALKMAAR - De PrutsHubDagen komen naar je toe deze zomer! Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Omdat niet iedereen in staat is om naar Heerhugowaard te komen, komen de PrutsHubDagen naar jou toe! Kom jij ook lekker prutsen in de zomervakantie?

Leuke uitdaging voor kinderen
Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar deze PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de eerste week van de zomervakantie kun je op vijf middagen in verschillende vestigingen prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week?

Wat, wanneer en waar?
Maandag 18 juli kun je in de bibliotheek in Alkmaar Centrum programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit? Hoe? Dat ontdek je bij de PrutsHubDagen Programmeer je ouders! Probeer je vriendin, je opa, moeder of bibliotheekmedewerker te programmeren – geef je op en ontdek samen met anderen wat je nog meer offline kunt programmeren!

Op dinsdag 19 juli in Bergen maak je een eigen 3D ontwerp dat later door ons 3D geprint wordt. Het klinkt ingewikkeld, maar in anderhalf uur heb jij je eigen unieke ontwerp gemaakt. Weet jij al wat het wordt?

Tijdens de PrutsHubDagen Build Your Own Robot op woensdag 20 juli in Castricum gaan we met allerlei materialen een leuke robot bouwen. Plakken, knippen, tekenen en in elkaar zetten maar. Je robot wordt een paar weken geëxposeerd in de bieb, de materialen worden daarna weer hergebruikt voor andere robots.

Ontwerp op donderdag 21 juli in De Mare je eigen monster tijdens de PrutsHubDagen Monsterworkshop! Ontwerp en maak je eigen monster en laat zijn ogen oplichten met LED lampjes, of maak een engel met richtingaanwijzers op de vleugels. Gebruik je creativiteit en je leert meteen iets over elektronische circuits!

Tijdens de PrutsHubDagen Prutsen met robots op vrijdag 22 juli in Heerhugowaard gaan we in op de vraag hoe robots werken, wat ze kunnen hoe je ze kan programmeren? Tijdens deze PrutsHubDag probeer je allerlei robots en apps uit waarmee je leert programmeren!

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden. Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het tijdstip van de activiteiten is van 14.00 tot 15.30 uur.