ALKMAAR - De PrutsHubDagen komen naar je toe in de meivakantie! Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Omdat niet iedereen in staat is om naar Heerhugowaard te komen, komen de PrutsHubDagen naar jou toe! Kom jij ook lekker prutsen in de meivakantie?

Leuke uitdaging voor kinderen
Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar deze PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de week van 2 tot en met 6 mei kun je op vier middagen in verschillende vestigingen prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week?

Wat, wanneer en waar?
Op maandag 2 mei in de bibliotheek in Castricum kun je Prutsen met robots. We gaan in op de vraag hoe robots werken, wat ze kunnen en hoe je ze kan programmeren? Tijdens de PrutsHubDagen: Prutsen met robots probeer je allerlei robots en apps uit waarmee je leert programmeren!

Of maak op dinsdag 3 mei in Bergen je eigen monster tijdens de PrutsHubDagen Monsterworkshop! Ontwerp en maak je eigen monster en laat zijn ogen oplichten met LED lampjes, of maak een engel met richtingaanwijzers op de vleugels. Gebruik je creativiteit en je leert meteen iets over elektronische circuits!

Build Your Own Robot op woensdag 4 mei in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Als jij een eigen robot had, waar zou je 'm dan voor gebruiken? Voor je huiswerk, om te koken? Op deze PrutsHubmiddag ga je je eigen robot bouwen (BYOR)! Je robot wordt een paar weken geëxposeerd in de bieb, de materialen worden daarna weer hergebruikt voor andere robots.

Vrijdag 6 mei in de bieb in De Mare is de workshop Programmeer je ouders . Kun je eigenlijk programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit? Hoe? Probeer je vriendin, je opa, moeder of bibliotheekmedewerker te programmeren. Geef je op en ontdek samen met anderen wat je nog meer offline kunt programmeren!

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het tijdstip van de activiteiten is van 14.00 tot 15.30 uur.