HEERHUGOWAARD - Gaat u 6 juni stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing? Dan kunt u uw stem uitbrengen bij het stembureau in het gebouw van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Heerhugowaard. U kunt op deze dag ook een rondleiding krijgen in het bijzondere museum en meer te weten komen over wat te doen voor schoon water.


Op donderdag 6 juni 2024 vindt de volgende Europees Parlementsverkiezing plaats. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. HHNK is voor het eerst in haar lange geschiedenis stemlocatie voor deze Europese verkiezing.

Ontdek de topstukken uit de collectie Waterschat
Naast het stemmen kunnen kiezers ook gratis een bezoekje brengen aan de museale ruimte 'Waterschat'. Topstukken uit de collectie watererfgoed zijn daar te bewonderen. Kom meer te weten over de paalworm die in de 18de eeuw de zeedijken aantastte of bekijk de enorme wandkaart van het Noorderkwartier door de landmeter Dou. Er is een gratis audiotour beschikbaar met interessante verhalen bij verschillende voorwerpen. Op verschillende momenten staat een medewerker van het hoogheemraadschap bezoekers te woord. Alvast meer informatie? Kijk op de website: Waterschat | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (hhnk.nl)

Zomercampagne in teken van schoon water
De maanden juni tot en met half september staat in het teken van onze publiekscampagne over schoon water. In de centrale hal van het hoogheemraadschap geven we aandacht aan deze campagne. Zomers hebben veel mensen plezier in en op het water in Noord-Holland zoals tijdens het kanoën, suppen, zwemmen en varen. Door onze 15 moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties zuiveren we al het vieze water uit uw toilet, wasbak of douche. Daarna stroomt het schoner de sloten in. Vind u schoon water ook belangrijk? Dan kunt u zelf ook iets doen om bij te dragen: spoel alleen de 3 p's door het toilet (poep, plas en wc-papier) en ruim het zwerfvuil op voordat het in het water belandt. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen? Kijk op veiligschoonvoldoende.nl